'Ik heb gewacht tot dat ergotherapie in Groningen werd aangeboden'

  • Student aan het woord
Jet Jansen student Ergotherapie

Jet Jansen is eerstejaarsstudent en heeft eerst de ALO geprobeerd. Ze stapte binnen de Hanze over naar de opleiding Ergotherapie.

Bijdragen aan de gezondheid van mensen

Tijdens mijn tijd bij de ALO merkte ik dat ik niet goed op mijn plek zat. Ik wilde meer betekenen voor de gezondheid en het leven van de mens. Mijn neef is ergotherapeut en hij liet mij zien dat je met ergotherapie kunt bijdragen aan het leven van mensen die ergens in belemmerd worden. Dat vond ik een ontzettend mooie gedachte en dat maakte me nieuwsgierig naar de opleiding. Ik wilde het liefst in Groningen studeren dus na een bezoek aan de Open Dag was ik om en heb ik me direct aangemeld.

 

Studeren in een mooie studentenstad

Studeren in Groningen is voor mij heel belangrijk. Dit is ook de reden dat ik heb gewacht tot dat Ergotherapie in mijn stad werd aangeboden. Hoewel ik de studie ontzettend interessant vond, was het voor mij niet genoeg reden om Groningen te verlaten. Groningen is een ontzettend fijne stad met zowel het stadsgevoel als het gevoel van een groot dorp. Voor studenten is er veel te doen en je kunt dus alles uit je studententijd  halen.

 

Veel structuur en een goede sfeer

Het onderwijs is verdeeld in drie onderdelen: theoretische kennis opdoen in hoorcolleges, samenwerkingsprojecten uitvoeren en het oefenen van vaardigheden. Dit geeft veel structuur! Daarnaast is de sfeer op school heel fijn. In de gangen en na de les kan je altijd een praatje maken met de docenten. Ook met problemen kan je altijd bij hen terecht. Mijn eigen ervaring is dat ik een super gemotiveerde klas heb waarin we elkaar altijd willen helpen. Daarnaast is er ruimte om fouten te maken wat een relaxte sfeer geeft tijdens de lessen.

Wil je net als Jet ook meer weten over de opleiding? Kom dan langs tijdens de Open Dag of meld je aan voor een Meeloopdag.

Ik wil bijdragen aan het leven van mensen die ergens in belemmerd worden