Project Vital Workspace

Student Facility Management aan de telefoon

Het 2e semester van de opleiding ga je aan de slag met het project Vital Workspace. Je leert aan welke eisen kantoorhuisvesting moet voldoen, waarbij rekening wordt gehouden met de organisatorische, technische, financiële en informatietechnologie aspecten die betrekking hebben op huisvesting.

Om het project goed uit te kunnen voeren krijg je een coach en ondersteunende vakken. Zo ga je elk semester werken aan je persoonlijke ontwikkeling binnen het vak Personal Leadership en ontwikkel je de nodige vaardigheden binnen het vak Professional Skills. Daarnaast heb je natuurlijk ook een theoretische basis nodig, daarom krijg je ook elk semester theorievakken die je meteen kunt toepassen binnen het project. Op die manier ben je actief met de stof bezig en maak je de stof makkelijker eigen.

De theorievakken die je dit semester krijgt zijn: Financial & Information Management en Spacemanagement & Technology.

Financial & Information Management
Binnen dit thema maak je kennis met de financiële basisoverzichten en de kostenstructuur van vastgoed. Op basis van deze informatie kun je eenvoudige berekeningen binnen de context van kantoorhuisvesting maken. 

Spacemanagement & Technology
Je definieert op basis van de behoeften van de te huisvesten organisatie aan welke eisen de kantoorhuisvesting van deze organisatie moet voldoen. Daarnaast maak je kennis met de fysiologische aspecten die het persoonlijk comfort in relatie tot het binnenklimaat beïnvloeden en met de functie en de werking van verschillende (onderdelen van) gebouw gebonden installaties. 

Interessegebieden

  • Economie en Bedrijf
  • Techniek