Studiekeuzecheck

studenten op de campus

Net als jij willen we graag dat je een studie kiest die bij je past en die je met succes af kunt ronden. Dat succes begint bij het kiezen van de juiste studie. Om te ontdekken of jij matcht met HBO-Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening, bieden we je de Studiekeuzecheck aan.

Inhoud van de Studiekeuzecheck

Voor de studiekeuzecheck van HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening vul je een online vragenformulier in en vragen we ook naar je motivatie om voor deze studie te kiezen. Bekijk hier aan welke eisen de motivatiebrief moet voldoen. Ook word je geacht deel te nemen aan één van onze meeloopdagen waar je een huiswerkopdracht voor maakt. We bekijken jouw antwoorden en motivatie zorgvuldig. Mocht er aanleiding zijn om een gesprek met je in te plannen, dan nemen we hierover contact met je op. Hoor je niets van ons, dan zien we je graag tijdens de introductie begin september. 
Na inschrijving in Studielink ontvang je te zijner tijd automatisch meer informatie over de studiekeuzecheck en de introductieweek. De studiekeuzecheck is gratis.

Studiekeuzeadvies

Nadat je de studiekeuzecheck hebt gedaan, ontvang je een studiekeuzeadvies. Dit advies is niet bindend. Maar bij een negatief advies raden we je aan je te oriënteren op een andere opleiding. Je kunt daarbij de hulp inschakelen van een van onze studiekeuzeadviseurs.

Aanmelden

Heb je je definitieve studiekeuze gemaakt, meld je dan vóór 1 mei aan voor de studie via Studielink. Meld je je voor die datum aan dan heb je het zogenaamde toelatingsrecht. Zoals het woord al zegt heb je dan het recht om te worden toegelaten tot de studie, mits je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen. Daarnaast heeft iedereen die zich aanmeldt voor 1 mei recht op een studiekeuzecheck. 

Verplichte studiekeuzecheck bij inschrijving na 1 mei

Meld je je ná 1 mei aan, dan moet je verplicht deelnemen aan een studiekeuzecheck, anders ben je niet toelaatbaar. De studiekeuzecheck van HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening bestaat uit een online vragenformulier en motivatiebrief.

Om vanaf het begin van het studiejaar ingeschreven te staan, moet je je aanmelden voor 1 september. Meer informatie over de aanmeldingsprocedure vind je op deze pagina. Heb je specifieke vragen over de studiekeuzecheck van HBO-Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening? Neem dan contact met ons op via [email protected] of telefonisch via 050 595 7200.