Wellbeing @work

HANZE240089 Foto's HRM-45 lr.jpg

Iedereen in de organisatie, jong en oud, heeft te maken met zijn of haar duurzame (blijvende) inzetbaarheid. Het thema duurzame inzetbaarheid valt onder het vakgebied Wellbeing @ work.

Iedere organisatie heeft baat bij vitale medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn. Vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Een gezonde organisatie kent een hogere arbeidsmotivatie, inzetbaarheid en arbeidsproductiviteit en een lager verzuim en personeelsverloop. Werkgevers investeren om die redenen steeds meer in het welzijn en de gezondheid van hun medewerkers, bijvoorbeeld door het bevorderen van een gezonde leefstijl en de realisatie van een gezonde werkplek. Als HR-professional neem je hierin het voortouw.

Binnen Wellbeing @work houd je je bezig met vragen als:

  • Hoe maak je medewerkers bewust van het belang van hun gezondheid en stimuleer een gezonde levensstijl? Kunnen we hen faciliteren bij sporten, gezond leven en stoppen met roken?
  • Hoe geef je medewerkers meer ruimte en verantwoordelijkheid in hun werk zodat ze zich meer betrokken voelen en een waardevolle bijdrage willen én kunnen leveren?
  • Welke mogelijkheden bied je werknemers zich verder te ontwikkelen zodat hun inzetbaarheid wordt vergroot en zij mee kunnen gaan met de ontwikkelingen in het werk?

Interessegebieden

  • Economie en Bedrijf