Studiekeuze­proces IPO

Geconctreerd werken mediatheek 2023.jpg

Leuk dat je je hebt aangemeld voor onze opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO). Namens het hele team van IPO: We willen je helpen om je keuze voor IPO definitief te maken en onze opleiding nog beter te leren kennen. Deze pagina bevat belangrijke informatie hierover.

De studiekeuzecheck

Deze check is waardevol om te kijken of de verwachtingen die jij hebt van onze opleiding, ook overeenkomen met de praktijk. Misschien heb je al veel gelezen op internet, ken je mensen die IPO studeren, heb je een open dag bezocht of zelfs al een meeloopdag. Je kunt deze check het beste zien als het slotstuk van jouw studiekeuzeproces om je keus definitief te maken.

Je komt naar de opleiding en kan alvast kennis maken met je toekomstige medestudenten tijdens een workshop die begeleid wordt door ouderejaars. Ook voer je het eerste gesprek in het kader van de gesprekken die tot een persoonlijk studieadvies (PSA) gaan leiden. Je krijgt dit PSA van je opleiding op einde van het eerste studiejaar. Door deel te nemen aan de SKC maak je een goede start.

Ter voorbereiding op dit gesprek ontvangen we graag motivatiebrief van je.

Wat houdt de studiekeuzecheck in?

De studiekeuzecheck bestaat uit drie onderdelen:

  1. Het invullen van de vragen in die hierna volgen.
  2. Het uploaden van een motivatie.
  3. Deelnemen aan studiekeuze-ochtend/middag. Je kunt je voorkeur voor een datum aangeven bij de vragen die nog volgen.

Programma van de studiekeuzemiddag:
Tijdens de studiekeuzemiddag ga je samen met je toekomstige medestudenten een interessante opdracht uitvoeren, waarbij veel onderdelen van de opleiding aan de orde komen. De opdracht wordt begeleid door IPO-studenten. Daarnaast voer je een persoonlijk motivatiegesprek met een één van de docenten, die misschien straks je mentor wordt. Heb jij dan nog vragen, stel ze gerust.

Waar is de studiekeuzemiddag?

Deze vindt plaats in ons eigen IPO-gebouw aan de Zernikelaan 17 Groningen (oranje pand met schetsen op de buitenkant).

Studiekeuzeadvies

Aan het einde van de studiekeuze-ochtend/middag heb jij inzicht of de opleiding met jouw matcht en of wij als opleiding ook een match zien met jou. Ons advies ten aanzien van de match is niet bindend, maar geeft wel een goede indicatie of de opleiding bij je past. Ook al heb je je voor 1 mei aangemeld, als opleiding adviseren we je ten zeerste om wèl deel te nemen aan één van de geboden SKC-ochtenden/middagen en het aanleveren van een motivatie. 

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Jolande Prins: [email protected]