Motorische vaardighedentest

Studenten loopband.jpg

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de motorische vaardighedentest. De video's laten je zien welke oefeningen je kunt verwachten en leggen je uit waar je bij deze oefeningen op moet letten bij het uitvoeren ervan.

Sport motorische vaardighedentest​

De Motorische vaardighedentest wordt gebruikt om te bekijken over welke vaardigheden je beschikt en welke je je eigen kunt maken.

Basisvaardigheden van de domeinen Gym/Turnen, Zwemmen, Atletiek, Spel en Bewegen & Muziek staan centraal. Hierbij gaat het om het demonstreren van een eigen voorbeeld en om het hanteren van andere rollen, de zogeheten meervoudige deelnamebekwaamheid. Er wordt gekeken hoe je nieuwe informatie verwerkt en welk resultaat dit oplevert. Tot slot zijn aspecten als attitude, instelling, opstelling, lichaamstaal, interactie, gedrag in de groep en omgaan met feedback mede bepalend voor selectie en advies. Om deel te mogen nemen aan de sport motorische vaardighedentest en om toegelaten te kunnen worden tot de ALO dien je in het bezit te zijn van een zwemdiploma.

Meer informatie over deze test kun je hier vinden. 

Als je je hebt aangemeld via Studielink ontvang je automatisch een uitnodiging voor de sport motorische vaardighedentest en meer informatie over het programma. Deelname aan de sport motorische vaardighedentest is verplicht.

Hanze motorische vaardighedentest ALO

MVT algemeen

Onderdeel Zwemmen

Bij het onderdeel zwemmen van de motorische vaardighedentest worden er verschillende oefeningen behandeld zoals: schoolslag, rugcrawl, borstcrawl, wrikken, hurksprong, hoekduik en ringen duiken.

Zwemmen

MVT zwemmen

Onderdeel turnen

Bij het onderdeel turnen van de motorische vaardighedentest zijn er verschillende oefeningen die worden behandeld zoals: koprol voorover, koprol achterover, handstand, radslag, doorrol, hurksprong kastlengte en verschillende rekstok oefeningen.

Turnen

MVT turnen

Onderdeel spel

Bij het onderdeel spel van de motorische vaardighedentest worden verschillende vormen van spel behandeld zoals: gooien/vangen, fielden, volleybal en basketbal.

Spel

MVT spel

Onderdeel atletiek

De atletiekoefeningen van de motorische vaardighedentest bestaan uit: loopscholingsoefeningen, kogelstoten (standstoot) en hordelopen.

Atletiek

MVT atletiek

Onderdeel bewegen op muziek

Bij het onderdeel bewegen op muziek van de motorische vaardighedentest moet je verschillende danspassen uitvoeren. De video geeft uitleg over de uitvoering van de danspassen.

Bewegen op muziek

MVT bewegen op muziek

Interessegebieden

  • Gedrag en Maatschappij
  • Onderwijs en Opvoeding
  • Sport en Gezondheid