Lesgeef­vaardigheden

  • Vak
coach en voetbalteam.jpg

Bij het vak Lesgeefvaardigheden leer je als beginnend sportleraar hoe je van begin tot eind een les geeft. Je leert een les ontwerpen en ook hoe je deze kunt geven in de praktijk. Tijdens het ontwerpen van de les leer je niet alleen om keuzes te maken, maar ook om deze te verantwoorden. Hierbij maak je gebruik van de theorie die je meekrijgt tijdens de colleges. 

Om te laten zien dat je de theorie goed onder de knie hebt, ga je een video maken waarin jij een sportles geeft. Zo kun je laten zien dat jij in staat bent om te schakelen op basis van organisatie, tijd, gedrag en lesgewrichten. Hierna beschrijf je de belangrijkste aandachtspunten voor de leerlingen en je eigen ontwikkeling in een evaluatie. 

Het vak Lesgeefvaardigheden is zo opgezet dat je als beginnend sportleraar praktijkervaring kan opdoen in het (onderling) lesgeven. Tijdens het toetsmoment laat jij als student zien, door middel van de videoles én relevante ervaringen tijdens stages, dat je bewuste keuzes maakt als lesgever en hiervan leert. Je voert daarom de opdracht zowel uit op de opleiding als tijdens je stages. 

Online proefstuderen

Wil je meer te weten komen over dit vak? Volg een van onze online proefstuderen module en krijg een beter beeld van deze opleiding. 

Interessegebieden

  • Gedrag en Maatschappij
  • Gezondheid en Sport
  • Onderwijs en Opvoeding