Internationale mogelijkheden

Twee studenten praten op de brug 2022.jpg

Wil jij je horizon verbreden? Over je eigen grenzen heen kijken? Andere culturen leren kennen? Dat kan! Tijdens je studie zijn er volop mogelijkheden om naar het buitenland te gaan.

Stage in het buitenland

Tijdens de opleiding kun je een stage volgen over de grens. Door stage te lopen in het buitenland voorgroot je je baankansen in binnen- en buitenland, en leer je te handelen als global citizen: een wereldburger met aandacht voor de wereld om je heen.

Voor een stage in een Europees land kun je een Erasmus+ beurs aanvragen. Hier vind je meer informatie over de Erasmus+ beurs.

Onderzoek in het buitenland

De opleiding sluit je af met een afstudeeronderzoek. Er zijn verschillende mogelijkheden om je scriptie in het buitenland uit te voeren.

Internationale minors

Er zijn verschillende minoren die zich richten op een onderwerp dat internationaal van belang is. Zo biedt de Hanzehogeschool bijvoorbeeld de minor Healthy Ageing, Global Health of de honoursminor Master your Research Skills aan. Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden. Je kunt een aanvraag doen om tijdens je minorperiode een tijdje in het buitenland te studeren. Je kunt daar zelf een voorstel voor doen of je kunt kiezen uit het aanbod van de Hanzehogeschool.