Honours

Studierende schauen auf einen Laptop

Heb je het naar je zin bij een opleiding, maar heb je het gevoel dat je meer wil, kan én durft? Kies dan voor één van onze talentroutes. De Hanze talentroutes met de internationaal herkenbare naam ‘honours’ zijn studieprogramma’s die bij jouw behoefte passen en je optimaal voorbereiden op een succesvolle carrière.

De Hanzehogeschool Groningen kent twee soorten talentroutes:

Honoursminor

Een honoursminor is een keuzeprogramma met verzwaarde eisen tijdens je bacheloropleiding, meestal in het derde of vierde jaar. Je kunt kiezen voor een honoursminor als je extra uitdaging zoekt ter verdieping of verbreding van je opleiding. De honoursminor Master je Onderzoeksvaardigheden of de Engelstalige variant Master your Research Skills zijn hier voorbeelden van.

Honours talentprogramma

Het honours talentprogramma is een aparte route van 30 extra studiepunten naast je bacheloropleiding. Het talentprogramma biedt de mogelijkheid om parallel aan het tweede, derde en vierde jaar van je bachelorstudie jezelf extra te ontwikkelen. Het honours talentprogramma Healthy Ageing is hier een voorbeeld van.  

Hoe kun je deelnemen aan een talentroute?

Voor deelname aan een talentroute doorloop je een selectieprocedure. De selectiecriteria verschillen per route. De selectie is niet alleen gebaseerd op je IQ, hoge cijfers en studievoortgang, maar ook op je EQ, ondernemerszin, creativiteit, doorzettingsvermogen en je bereidheid kansen te benutten.

Wat levert een talentroute je op?

Allereerst een aantekening op je diploma, extra persoonlijke ontwikkeling én natuurlijk een netwerk van actuele werkveldcontacten. Hiermee onderscheid je jezelf ten opzichte van andere afgestudeerden op de arbeidsmarkt.