Internationale mogelijkheden

Wil jij je horizon verbreden? ​​​​​Bij de opleiding Toegepaste Psychologie is het mogelijk om verder te kijken dan Nederland alleen. Tijdens je studie zijn er verschillende mogelijkheden om internationale ervaring op te doen.

Praktijkjaar in het buitenland
Er zijn veel mogelijkheden om je praktijkjaar (jaar 4) deels te volgen in het buitenland. Zo hebben we een sterk netwerk dichtbij: België, Duitsland of Frankrijk, maar ook verder weg, zoals bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland, Suriname, Thailand of de Nederlandse Antillen. 

Studeren in het buitenland
Tijdens je studie heb je ook de mogelijkheid om een half jaar een minor te volgen bij een hogeschool of universiteit in het buitenland.  Aan een buitenlandse hogeschool of universiteit krijg je de kans om nieuwe vakken te volgen, je talen te verbeteren (of een nieuwe taal te leren) en leer je nieuwe mensen kennen uit verschillende landen. 

Binnen de Hanzehogeschool is volop hulp en begeleiding om je stage of studie in het buitenland samen met jou voor te bereiden. Zo kun je terecht bij het Bureau Buitenlandstages en onze International Service Desk. Zo ga jij goed voorbereid op reis!