Opleidingsroute in beeld

Groep studenten Toegepaste Psyvhologie.jpg

In vier jaar tijd volg je een opleiding die jou klaar stoomt voor de praktijk.

Opleidingsroute in beeld

Je begint dicht bij de Hanze. Wel met opdrachten uit de praktijk, maar nog niet voor echte opdrachtgevers. Langzamerhand komt dat werkveld dichterbij: je gaat vanuit de opleiding werken aan opdrachten van opdrachtgevers uit het werkveld en uiteindelijk ook zelf de praktijk in.

In Jaar 3 volg je een zelfgekozen semester bij een andere onderwijsinstelling of opleiding binnen de Hanze, de Minor. Het vierde jaar is het praktijkjaar, waarin je gedurende drie dagen per week bij een organisatie in het werkveld werkt aan het bereiken van het eindniveau. De overige twee dagen per week volg je onderwijs bij de opleiding.

eindplaat TP

Deze route bouwt op in niveaus: Niveau A, B en C. Dat zie je terug in de groene voortgangsbalken. In het begin krijg je veel begeleiding en werk je in groepen of duo’s aan voorgestructureerde opdrachten. Gedurende je studie ga je dat uitbouwen: je gaat steeds zelfstandiger (en dus met minder begeleiding en individueel) aan de slag met steeds complexer wordende opdrachten voor echte opdrachtgevers. 
In je aktetas verzamel je alle opgedane Psychologische basiskennis. De gereedschapssleutel staat voor het Beïnvloeden van gedrag: aan welke knoppen kun je draaien?

De landkaart staat symbool voor het beoordelen - ofwel het in kaart brengen - van gedrag. Dit alles doe je op het fundament van Onderzoeken van gedrag en onder de paraplu van Professioneel Werken. Daarnaast is er bij studiebegeleiding aandacht voor onder andere leren studeren, plannen en timemanagement.

Interessegebieden

  • Gedrag en Maatschappij