Project Product Ontwerp & Productie

  • Vak
Engineering thema's (3).jpg

Een product ontwerpen en tekenen is één ding, maar om hem daarna te gaan produceren is weer een andere stap. De vragen die daarbij gesteld kunnen worden zijn: hoe wordt het onderdeel gemaakt? Welke machines zijn beschikbaar? In welke volgorde gaan we produceren? Wat wordt de kostprijs van het product? Wat wordt de levertijd?

Aan al deze vragen wordt in dit project aandacht besteed. Het is (dus) een volgende stap in het product creatie proces. Het gaat onder andere over de werkvoorbereiding/planning/levertijd om van tekening naar product te komen.

Vaak wordt er bij nieuwe producten eerst een prototype gemaakt om alle kleine (productie)fouten er nog uit te halen en pas daarna wordt overgegaan op serieproductie. Binnen dit project gaan doe je iets soortgelijks; eerst in een bestaande productie omgeving de werkvoorbereiding/planning/levertijd voor prototypes maken en daarna in een geoptimaliseerde lijn (eigen ontwerp) de werkvoorbereiding/planning/levertijd voor de serie maken.

Twee keer wordt hierover gerapporteerd in adviesvorm en aan het einde wordt er een Engelse presentatie voor een buitenlandse investeerder gegeven.

Interessegebieden

  • Techniek