Kwaliteits­afspraken

  • Algemeen
Studenten in overleg in het atrium van Zernikeplein 7

Door de invoering van het leenstelsel is geld beschikbaar gekomen voor hogescholen en universiteiten om de kwaliteit van hun onderwijs te verbeteren. De Hanzehogeschool gebruikt deze middelen voor:

Studentbelegeiding en -welzijn

Deze investeringslijn omvat bijvoorbeeld de betere begeleiding voor elke student, tijd en professionele opleiding van studentbegeleiders, en laagdrempelige toegang tot studentpsychologen, zodat onze studenten de beste ondersteuning krijgen om hun studie succesvol af te ronden. 

Ontwikkeling van medewerkers

Medewerkers en docenten zijn cruciaal voor het succes van het (hoger) onderwijs. Daarom breiden we het opleidingsaanbod binnen onze universiteit uit. De afdelingen en teams krijgen meer zeggenschap over hun behoeften en nieuwe medewerkers krijgen door meer tijd en begeleiding een gemakkelijkere start. 

Passende en goede onderwijsfaciliteiten

Om een leergemeenschap tot stand te brengen, wordt ge├»nvesteerd in meer beschikbare studieplekken en faciliteiten zoals een betere en moderne technische uitrusting in al onze gebouwen. 

In onderstaande video leggen we uit hoe de Hanzehogeschool de kwaliteitsgelden precies wil inzetten.

Kwaliteitsafspraken Video.jpg

Klik hier voor een overzicht van de Kwaliteitsafspraken

Een overzicht van de achtergrond van de Kwaliteitsafspraken en de onderdelen en plannen van het project zelf, onderverdeeld in de drie hoofdthema's "Studentenbegeleiding en -welzijn", "Ontwikkeling van medewerkers" en "Passende en goede onderwijsfaciliteiten".

Kwaliteitsafspraken titelblad

Contact