dr. Amar Bennadji

Amar Bennadji 2022

Amar Bennadji is architect/ingenieur met meer dan 30 jaar ervaring in duurzame gebouwde omgeving. Vanaf 2022 trad hij in dienst bij de Hanze en in april werd hij officieel geinstalleerd als lector Duurzame Gebouwde Omgeving. Zijn onderzoeksexpertise heeft hij opgedaan via uitgebreide onderzoeks- en adviesprojecten in samenwerking met de private en publieke sector.

Bennadji heeft uitgebreide onderzoekservaring en is Senior Fellow van de Higher Education Academy, SFHEA. Zijn onderzoek werd erkend via vele prijzen zoals de International Research & Innovation Award van het British Chartered Institute of Buildings-CIOB, de Schotse Energy Efficiency Award en de Academic Award van het Tokyo Design Festival. Bennadji was adviseur voor de Franse inzending van Solar Decathlon 2019 waar de inzending de 1e plaats won. Daarnaast zit professor Bennadji in redactieraden en beoordelingscommissies van vele tijdschriften, waar hij erkenning kreeg als recensent van het jaar (bijv. Emerald Journal 2021).

Voordat hij bij de Hanzehogeschool Groningen kwam, begon prof. Bennadji zijn carrière als architect-ingenieur (1992). Zijn interesse in bestaande gebouwen en het milieu bracht hem ertoe om studies op beide gebieden te volgen. Hij voltooide een eerste master in civilisations, gevolgd door een tweede in Bio-climatic Architecture. 

Bennadji's interesse in digitale media bracht hem ertoe om de digitale hulpmiddelen voor het milieu te onderzoeken bij het beoordelen van gebouwen, het aanpakken van hun energie-efficiëntie en het ontwikkelen van besluitvormingshulpmiddelen als onderdeel van zijn postdoctoraal onderzoeksproject. Hij bleef zijn onderzoek gebruiken in zijn onderwijs. Bennadji ontwikkelde vele cursussen en bekleedde verschillende posities, van assistent-professor tot gasthoogleraar, voordat hij bij de Hanze kwam.