Lizette Oudhuis

Lizette Oudhuis is lector Healthy Food & Nutrition. De focus van haar lectoraat ligt op praktijkgericht onderzoek naar duurzame voedselproducten voor een gezonde levensstijl.

Lizette Oudhuis legt in haar onderzoek de nadruk op samenstelling, textuur en beschikbaarheid van nieuwe macro- en micronutriënten. Dit zijn bijvoorbeeld plantaardige eiwitten, langzaam verteerbare zemelen en vezels. Binnen het lectoraat Healthy Food & Nutrition wordt er onder andere onderzoek gedaan naar het verminderen van natrium in mosterd, samen met De Marne, en worden de voedselkeuzes van mbo-studenten en mogelijke interventies die gezond en duurzaam voedselkeuzegedrag stimuleren onderzocht. Het lectoraat is opgezet in samenwerking met Van Hall Larenstein. Daarnaast maakt het onderdeel uit van het landelijke lectorenplatform Voedsel, Voeding en Gezondheid. De betrokken lectoren houden zich allemaal bezig met de beschikbaarheid en toegankelijkheid van duurzaam, veilig en gezond voedsel voor iedereen.

Lizette Oudhuis
Veldboondrankje.png

Contact

Publicaties