Dr. Wim Elving

Als sociaal en organisatiepsycholoog (RUG, 1993) is Wim Elving in Twente gepromoveerd op een proefschrift in de gezondheidszorg (Integrale zorg voor kankerpati├źnten, PhD, 1999), daarna is hij naar de Universiteit van Amsterdam bij de afdeling Communicatiewetenschappen en de Amsterdam School of Communications Research (ASCoR) gegaan. In Amsterdam heeft hij met name onderzoek gedaan naar eerst primair de interne communicatie (en organisatieverandering) en later ook de externe communicatie, zoals corporate branding, social media, Corporate Social Responsibility en Employer Branding. Daarnaast is hij tien jaar lang hoofdredacteur van Corporate Communications, an International Journal geweest, voorzitter en vicevoorzitter van de CSR Communication Conferences (Amsterdam, 2011; Aarhus, 2013; Ljubljana, 2015 en Wenen, in september 2017).

Profielfoto-Wim.png

Lectoraat Communication, Behaviour & the Sustainable Society

Wim Elving is op 24 januari 2019 geïnstalleerd als lector Sustainable Communication en samen met collega lector Carina Wiekens runt hij het lectoraat Communication, Behaviour & the Sustainable Society. Wim Elving richt zich op duurzame communicatie en Carina Wiekens richt zich op duurzaam gedrag.

Het lectoraat Communication, Behaviour & The Sustainable Society maakt deel uit van het EnTranCe | Centre of Expertise Energy en draagt middels (praktijkgericht) onderzoek naar communicatie- en gedragsinterventies bij aan de totstandkoming van een duurzame samenleving.

Dr. Wim Elving

Publicaties