Charlotte Hidding

De Eems Dollard Regio is prachtig! Vanuit mijn baan als onderzoeker en projectleider voor innovatiewerkplaats Eems Dollard Regio in Transitie zet ik mij in voor deze regio.

Met het project Grenzenlo(o)s Talent! willen wij regionaal talent voor de regionale arbeidsmarkt in Noord-Nederland en Noord-Duitsland behouden. Onderdeel van dit project is onze grensoverschrijdende innovatiewerkplaats Eems Dollard Regio in Transitie. Hierin ontmoeten bedrijven en organisaties, bewoners, studenten en onderzoekers van universiteiten en hogescholen elkaar en delen en ontwikkelen zij kennis. Nederlandse en internationale studenten maken vanuit de innovatiewerkplaats kennis met de Eems Dollard Regio. Binnen het project Grenzenlo(o)s Talent! werk ik samen met partners zoals de Hochschule Emden/Leer, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, Afeer, gemeente Oldambt en Landkreis Leer.

Naast Grenzenlo(o)s Talent! werk ik aan verschillende onderzoeken gericht op innovatiewerkplaatsen. De Hanzehogeschool is namelijk betrokken bij meer dan honderd innovatiewerkplaatsen (IWP) verspreid over Noord-Nederland. In een IWP werken bedrijfsleven, organisaties, studenten, docent-onderzoekers en lectoren samen aan het vinden van antwoorden en oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken.

Een onderzoek waar ik aan werk is het in kaart brengen van de impact van de innovatiewerkplaats. Hierbij gaat het om de impact op de Eems Dollard Regio, op de betrokken partijen en op de studenten. Hoe ervaren zij het werken in de innovatiewerkplaats en hoe waarderen zij de Eems Dollard Regio?

Bij het werken in de innovatiewerkplaats zijn verschillende partijen betrokken, hierdoor worden ook andere vaardigheden van studenten verwacht, dan wanneer zij een college volgen. Naast het onderzoeken van de impact van zo’n innovatiewerkplaats op de regio, onderzoek ik hoe het leerproces van studenten eruitziet in een innovatiewerkplaats. Daarnaast werk ik aan een onderzoek naar de succes- en belemmerende factoren van deelname aan innovatiewerkplaatsen.