dr. Korrie Melis

Korrie Melis is onderzoeker bij het lectoraat Leefomgeving in Transitie van Kenniscentrum NoorderRuimte. Ze werkt aan het Premium EU project, en houdt zich bezig met het platteland. 

Ze is breed geïnteresseerd in maatschappelijke veranderingen en hoe daar mee om wordt gegaan door verschillende betrokkenen; bewoners, gemeenten en andere overheden, organisaties et cetera. Maar ook hoe het samenspel tussen deze verschillende betrokkenen zich uit en vorm krijgt. Korrie heeft een speciale interesse voor de ontwikkeling van plattelandsgebieden, dorpen en de inwoners daarvan. In haar praktijkgerichte onderzoek combineert Korrie haar geografische en historische achtergronden. Dit uit zich in aandacht voor de geografische plek en voor ontwikkelingen in de tijd.

Korrie studeerde culturele geografie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Aan diezelfde universiteit promoveerde ze in 2013 bij sociale en economische geschiedenis. Het proefschrift ging over leefbaarheid en regionale identiteiten in het plattelandsgebied Noord Groningen (1950-2000). Ze werkte als docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Radboud Universiteit Nijmegen. Vanaf januari 2013 werkt Korrie aan HAN bij het Kenniscentrum Publieke Zaak en later ook als docent bij de Master Management en Innovatie. Sinds juni 2023 is Korrie onderdeel van het HAN Lectoraat Sociale Duurzame Praktijken.

DG8A1319.jpg