Mark Sekuur

Mark Sekuur is als onderzoeker werkzaam bij het Lectoraat Leefomgeving in Transitie en als docent betrokken bij de opleiding Built Environment. Hij heeft een achtergrond in de culturele geografie en architectuur. Mark is geïnteresseerd in de relatie tussen mensen en plekken. Zijn expertise ligt op het vlak van gebiedsontwikkeling (en dan vooral de ‘zachte’ menselijke kant), mobiliteit, landschap en participatie.

Mark Sekuur is sinds 2022 werkzaam als docent-onderzoeker binnen het lectoraat Leefomgeving in Transitie en als docent betrokken bij de opleiding Built Environment. Hij heeft een achtergrond in de culturele geografie en architectuur. Mark is geïnteresseerd in de relatie tussen mensen en plekken. Zijn expertise ligt op het vlak van gebiedsontwikkeling (en dan vooral de ‘zachte’ menselijke kant), mobiliteit, landschap en participatie.

Bij Kenniscentrum NoorderRuimte doet hij (praktijkgericht) onderzoek naar bijzondere gebiedsontwikkelingen en de impact daarvan op de omgeving, zowel vanuit sociaal als fysiek perspectief. Hiermee hoopt hij een bijdrage te leveren aan de kennisontwikkeling over het ruimtelijk domein en zo een steentje te kunnen bijdragen aan een mooier en toekomstbestendiger Nederland.

Daarnaast publiceert Mark regelmatig columns over de (ruimtelijke) onderwerpen die hem aan het hart liggen via magazine Noorderbreedte.

Mark Sekuur-1.jpg