Marlies Oegema

Marlies Oegema is als junior onderzoeker betrokken bij het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing. Daarnaast begeleidt ze studenten van de opleiding Logopedie bij projecten en met hun afstudeeronderzoek.

Het onderzoek van Marlies Oegema binnen de projectgroep IWP-IT richt zich op de fonologische, morfologische en syntactische kenmerken van taaldegeneratie bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. Daarnaast is ze betrokken bij het project Taal en Interactie bij Patiënten met Alzheimer (TIPA). Het doel van dit onderzoek is het ontwikkelen van een screeningsinstrument voor het meten van taal en interactie van patiënten met Alzheimer en met met patiënten met Alzheimer en hun directe omgeving aanknopingspunten te vinden voor het optimaliseren van taal en interactie.

Haar begeleiders zijn dr. Hans Hobbelen (Hanzehogeschool, lector Ageing and Allied Health Care) en Margreet Luinge (Hanzehogeschool, Lector Talig functioneren & Gezond ouder worden)..

Marlies Oegema is in 2018 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht met de master 'Meertaligheid en Taalverwerving'. In 2017 heeft ze bachelor 'Duitse Taal en Cultuur' afgerond en in 2016 de bachelor 'Nederlandse Taal en Cultuur'. 

Marlies Oegema

Contact