Michiel Jansen, MEd

Michiel Jansen is theatermaker. Vanaf het prille begin tot 2009 is hij verbonden aan theatercollectief ’t Barre Land in Utrecht. In 2009 richt Jansen Overmorgenland op en maakt de succesvolle voorstelling ‘Blaarkoppen’ in het Groningse landschap. Sinds 2010 is hij verbonden aan Academie Minerva als docent onderzoeker bij Time Based Design.  

Michiel werkt aan een enscenering van ‘The Kiribati Notes’ van de Noorse schrijver Tale Næss. Hoe kan deze theatertekst over de eerste vluchtelingen van klimaatverandering studenten en docent-onderzoekers van Academie Minerva en het Prins Claus Conservatorium samenbrengen in een proces waarin de mogelijke ensceneringen van de tekst worden verkend?

Profielfoto Michiel Jansen.jpg

Voel je je aangesproken, hoe ervaar je de urgentie, hoe verplaats je je in de ander, hoe raak je voorbij de disciplines en schep je verrassende perspectieven op de eigen artistieke praktijk én die van de gezamenlijke in het bijzonder?  

Dit project is een voortzetting van een eerder onderzoektraject tussen verschillende ontwerp disciplines rond de theatertekst ‘Prisoners of the occupation’ van Einat Weizman. Deze tekst vormde de aanleiding voor veelvormig artistieke respons en gaf inzicht in de performatieve manier waarop dit werk gedeeld kan worden met het publiek. Het onderzoek nu verloopt in nauwe samenwerking met de onderzoekspartners van KHiO, Noorwegen: Tale Næss en Maziar Raein. 

Contact