Rosie Taekema-Torfi, MA

Rosie Taekema-Torfi is deel van de onderzoeksgroep Muziek in Context. Ze is op dit moment bezig met een onderzoeksproject om periodieke, deelnemersgedreven muziekworkshops te ontwikkelen met asielzoekers en hun buren in een opvangcentrum in Groningen. Het onderzoek focust op het identificeren van obstakels, beperkingen en kansen voor het faciliteren van muziekprojecten in vluchtelingenopvangcentra. Het doel is om op de lange termijn oplossingen te vinden die muziekactiviteiten toegankelijker maken voor alle betrokkenen, van de opvangorganisatie en hun bewoners tot de medewerkers en musici die muziekprojecten aan willen bieden op deze plekken.

Rosie Taekema.jpg

Naast dit onderzoeksonderwerp assisteert Rosie bij andere projecten in de onderzoeksgroep, met name door het schrijven van literatuurreviews en het vinden van relevante wetenschappelijke theorieën die kunnen worden toegepast op het onderzoek van het team in de praktijk. Dit jaar is Rosie betrokken bij de projecten Sound Soils en Innovatienetwerk Klassieke Muziek Noord-Nederland.

Na haar Bachelor Klassieke Muziek aan het Prins Claus Conservatorium, die ze afrondde in 2018, voltooide Rosie haar Master Kunst, Beleid en Cultureel Ondernemerschap aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2020. Ze werkt nu aan een gevarieerde portfoliocarrière waarin zij verschillende interesses combineert. Als celliste werkt Rosie parttime als uitvoerend musicus en studio muzikant en geeft ze privé cellolessen aan volwassenen op beginnend en gevorderd niveau.

Contact

Publicaties