Wil Boven

Wil Boven is Projectleider Kennisinfrastructuur Graanrepubliek 2.0 bij Kenniscentrum NoorderRuimte. Geboren en getogen in een ondernemersgezin in Winschoten, speelde haar jeugd zich af in het Oldambt met lange einden fietsen langs de weilanden en de graanvelden. Na haar studie Orthopedagogiek in Groningen werkte Wil 8 jaar bij ROC Noorderpoort en daarna was zij 22 jaar actief in de educatieve uitgeefwereld als Uitgever VMBO, MBO en HBO.

Wil zou zichzelf omschrijven als: een bevlogen netwerker, bouwer, ondernemend, communicatief, humor, regelaar en ze denkt in kansen en oplossingen. Gericht op samenwerking en het maken van verbinding. Met hart voor de zaak! Haar hart gaat sneller kloppen van de projecten waarin zij nu haar ervaring en kwalitei-ten mag inzetten voor Het Oldambt, De Graanrepubliek 2.0. En dat onder de bezielende leiding van lector Elles Bulder en met fijne bevlogen collega’s.

Wil neemt graag haar verantwoordelijkheid voor de te behalen doelstellingen in de projecten die gestalte krijgen in de fieldlabs (praktijkwerkplaatsen):

· Oldambster boerderijen;

· Voedsel voor innovatie;

· Ode aan het Oldambt, toerisme en productontwikkeling en

· Cultuur: Collectie Oldambt

In de fieldlabs doen MBO, HBO en WO studenten onderzoek vanuit de Innovatiewerkplaats (IWP): onder-wijs, vragen uit het bedrijfsleven en van de inwoners van het Oldambt worden aan elkaar verbonden.

Niet praten en beslissen over maar samen met alle partijen kijken naar wat de wensen zijn, wat er nodig is in de leefomgeving en deze in vervulling brengen. Bouwen aan een krachtige toekomst.

Dat is waar zij voor gaat; met haar Gronings hart en haar energie wil zij graag dat teruggeven waar het Ol-dambt recht op heeft: gezien en betrokken worden, betere voorzieningen, een Leefomgeving waar je wilt zijn, blijven en leven, waar je trots op bent en je veilig voelt. Wat is het Oldambt prachtig!! Nait soezen moar doun en mit mekoar!