Over Hanze International Business Office

Zernikecampus 2021.jpg

Hanze International Business Office (HIBO) is opgericht in 2020 om een co-creatieve leeromgeving te faciliteren met betrekking tot zakelijke uitdagingen (van internationale, start-up of scale up aard) voor bedrijven, overheidsinstellingen, onderwijs en onderzoek. De focus ligt voornamelijk op MKB-bedrijven in de noordelijke regio van Nederland in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. We werken voornamelijk vanuit Zernike Campus. Daarnaast hebben we kantoren in de regio in Appingedam, Hellum en in het Westerkwartier.

Wat is een innovatiewerkplaats?

Hanze International Business Office is een innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen op het gebied van internationalisering, ondernemerschap, duurzaamheid, 'global mindset' en andere bedrijfsgerelateerde onderwerpen, zoals HRM, financiën, en marketing. Een innovatiewerkplaats is een fysieke en virtuele plek waar onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk samenwerken aan complexe vraagstukken afkomstig uit de beroepspraktijk of de maatschappij. 

Innovatiewerkplaatsen zijn multidisciplinair. In de samenwerking met andere disciplines leren deelnemers over de grenzen van hun eigen vakgebied en omgeving te kijken. Innovatiewerkplaatsen brengen ontwikkeling teweeg en zijn een voedingsbodem voor innovatie producten, diensten en start-ups.

Is HIBO ook voor mij?

HIBO is bedoeld voor:

  1. MKB-bedrijven en startups in Noord-Nederland die internationaal actief zijn of van plan zijn te internationaliseren
  2. Grote internationaal opererende ondernemingen
  3. Studenten

HIBO kan de start zijn voor de internationale positionering van een bedrijf of kan bedrijven ondersteunen bij het versterken van hun activiteiten buiten Nederland. Daarbij richten we ons met name op bedrijven uit Noord-Nederland. Wij ondersteunen met name startups en MKB-bedrijven op weg naar internationalisering of strategische oriëntatie in reeds bestaande internationaal georiënteerde markten.

Omdat de meeste diensten die HIBO aanbiedt studiegerelateerd zijn, spelen studenten een grote rol in het succes van HIBO. Door hun betrokkenheid bij verschillende projecten kunnen studenten profiteren van praktijkervaring en een groot professioneel netwerk.

Contact