Projecten

Two students sitting in comfy chairs looking at folder

Het werk van HIBO is uniek. HIBO biedt veel mogelijkheden voor samenwerking, maar onze focus op projecten waarbij studenten betrokken zijn springt eruit. We laten je graag zien hoe onze studenten bijdragen aan het succes en de groei van verschillende bedrijven en wie we eerder hebben kunnen helpen.

Met wie werken we samen?

In de afgelopen jaren hebben we het voorrecht gehad om sterke partnerschappen aan te gaan en projecten te managen. De veelheid aan vertrouwde contacten maakt ons trots en we kijken uit naar een nog sterker groeiend netwerk. Hieronder vindt u een selectie van onze partners:

Praktijkvoorbeelden

Projecten voor markttoetreding

De meeste bedrijven met wie we samenwerken zijn MKB-bedrijven, variërend van minder dan 10 tot 500 werknemers. We richten ons op de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Afhankelijk van het project zijn we natuurlijk ook bereid om samen te werken met bedrijven buiten deze regio.

Bedrijven wenden zich tot ons als ze nieuwe markten buiten Nederland willen betreden. Of het nu gaat om een eerste stap in het internationale bedrijfsleven of een uitbreiding naar meerdere landen, wij zorgen voor deskundige begeleiding. Onze studentengroepen, begeleid door ervaren coaches, beginnen aan een uitgebreid project van 7 weken. Ze ontwikkelen een markttoegangsstrategie op basis van de kennis die ze tijdens de lessen hebben opgedaan, leveren een nauwkeurig verslag met aanbevelingen en presenteren een overtuigende bedrijfspresentatie.

Door gebruik te maken van de middelen van het Enterprise Europe Network verkennen onze studenten potentiële B2B-partnerschappen in het buitenland. Bundel uw krachten met ons toegewijde team en ontgrendel wereldwijde kansen voor de groei van uw bedrijf.

Ondersteuning voor startups en MKB's bij digitale marketingstrategie

In een periode van 7 weken helpen studenten startups of meer volwassen MKB's met hun digitale merkbekendheid en algemene online strategie. We hebben door de jaren heen al veel bedrijven geholpen en er is een geweldige co-creatie ontstaan. Naast het selecteren van bruikbare tools, ontwikkelen studenten marketingideeën die precies zijn afgestemd op de doelgroep van het bedrijf.