'Ik heb veel met de studenten van de Hanzehogeschool samen­gewerkt, dat vond ik erg leuk'

  • Student aan het woord
Jessica vierkant.jpg

Jessica is 23 jaar, woont in de Noorderplantsoenbuurt in Groningen en voetbalt bij Kids United in Hoogkerk. Bij STERK heeft ze haar talenten en passie ontdekt: in de toekomst wil ze in een keuken aan de slag.

Jessica wil graag verder leren en ze heeft een concreet plan. Bij STERK heeft ze haar talenten en passie ontdekt, in de toekomst wil ze in een keuken aan de slag. Daarom start ze nu met de mbo Koksopleiding op niveau 2.

Doorleren, dat is het plan

Ze begint het gesprek met een nieuwtje, deze middag heeft ze een toelatingsgesprek voor de Koksopleiding op niveau 2. Jessica heeft haar doel nu duidelijk voor ogen: ‘Ik wil graag en stapje verder, dus leer door op niveau 2. In 2020 heb ik de niveau 1 opleiding afgerond en ben toen aan het werk gegaan bij een Kinderopvangorganisatie op een groep met 0- tot 4- jarigen. Ik leerde dat ik dat niet zo heel leuk vond. Ik startte in 2022 bij STERK en daar ben ik onder begeleiding opzoek gegaan naar wat ik wel wilde. Dat vond ik in het begin wel lastig. Ik kreeg veel opdrachten waarbij ik over mezelf moest nadenken en dat vond ik niet altijd leuk. Maar het heeft mij inzicht gegeven in mijn plan voor mijn toekomst en dat is werken in de horeca.'

Sterker door de STERK-plaats

Haar moeder kwam met het idee van STERK: ’Ik heb veel geleerd in het jaar dat ik bij STERK ben. Ik weet nu hoe mijn plan eruit ziet en heb veel met de studenten van de Hanzehogeschool samen gewerkt, dat vond ik erg leuk. Vooral als je niet online achter een scherm met elkaar praat, maar echt bij de studenten op school bent. Daar hebben we leuke gesprekken en stellen ze veel vragen. Ook het bijwonen van gastlessen en het oefenen van slecht nieuws gesprekken vind ik leuk en hiervan heb ik veel geleerd.'

Deze STERK-plaats in Groningen, waar onder andere Eke en Jessica actief zijn, is mogelijk gemaakt door de Landelijk Federatie Belangenverenigingen Onderling Sterk (LFB) in samenwerking met het Alfa-college en de Hanzehogeschool Groningen.