Binnen een uur online kennismaken met de vakken en thema's van jaar 1

 • Online Proefstuderen
 • Bachelor
 • Nederlands
Spprtkunde hero

Sportkunde

Niveau
Online Proefstuderen
Niveau
bachelor
Taal
Nederlands
 • Gezondheid en Sport
 • Economie en Management
 • Gedrag en Maatschappij

Welkom bij Online Proefstuderen! Wil jij je door middel van sport bijdragen aan een gezonde en sociale maatschappij of een economische waarde creëren? Ben jij dé verbinder die alle disciplines bij elkaar brengt? Haal op basis van jouw passie het beste uit jezelf! Ga voor de onbegrensde businessmogelijkheden van sport met de opleiding Sportkunde van het Instituut voor Sportstudies, Hanzehogeschool Groningen!

Hoe werkt Online Proefstuderen

Bij Online Proefstuderen volg je modules over een thema of vak uit jaar 1 van een voltijd Associate degree of bachelor. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding. Een module bestaat in de basis uit drie onderdelen: een flitscollege, theorie en een korte quiz. Zo kom je er nóg beter achter of deze studie bij jou, je vaardigheden en je kwaliteiten past!

Titel online proefstuderen.png

Wij geven de module

Sla over
 • Fleur Medema

  Docent

  Fleur Medema

Module 1: sportmarketing

De sportwereld is continu in beweging en er worden veel innovatieve producten en diensten ontwikkeld. Hoe zet je deze op de markt? Docent Fleur vertelt het je aan de hand van goede voorbeelden.

Stap 1: bekijk het flitscollege

OPS Sportkunde Fleur Medema M1.png

Stap 2: bestudeer de theorie

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Just Eat Takeaway.com, gaat de komende jaren op grote schaal samenwerken met de UEFA. Het maaltijdbestelbedrijf wordt de officiële partner van UEFA voor een breed scala aan UEFA competities, waaronder de UEFA Champions League voor mannen en vrouwen, UEFA Europa League, het Europees Kampioenschap voor mannen en vrouwen, evenals jeugd- en zaalvoetbalcompetities. Lees erover in het online artikel. 

Naar online artikel

Stap 3: beantwoord de vragen

De vragen zijn er niet om je te laten ervaren hoe tentamens op het hbo zijn. Er wordt getest of je de onderdelen uit de module hebt begrepen. Na afloop krijg je terugkoppeling op je antwoord. Ga ook in gesprek met je klasgenoten. Hoe hebben zij het gedaan?

Beantwoord de vragen

Aanmelden hanzehogeschool

Module 2: sport performance

Bij zowel de opleiding Sport als Sportkunde staat het thema sport performance centraal. Bij dit thema ga je dieper in op de inspanningsfysiologie en trainingsleer. Tijdens deze module neemt docent Dick je mee met een test in het inspanningslab, waarbij onder andere wordt gemeten wanneer er energie vrij komt in het lichaam. 

Stap 1: bekijk het flitscollege

Thumbnail AD Sport en B Sportkunde - Inspanningstest - Dick van Dijk.png

Stap 2: bestudeer de theorie

Het kwalitificeren van trainingsintensiteit wordt ingedeeld in drie zones. Alleen bestaat er voor duursporten een optimale verdeling van trainginsarbeid over deze drie zones? In dit artikel lees je over het kwantificeren en sturen van de trainingsbelasting. 

Download het document

Stap 3: beantwoord de vragen

De vragen zijn er niet om je te laten ervaren hoe tentamens op het hbo zijn. Er wordt getest of je de onderdelen uit de module goed hebt begrepen. Na afloop krijg je terugkoppeling op je antwoorden. Ga ook in gesprek met je klasgenoten. Hoe hebben zij het gedaan?

Beantwoord de vragen

Aanmelden hanzehogeschool

Module 3: financieel management in de sport

Het is essentieel om de financiële situatie van sportorganisaties te begrijpen. Hiervoor is het belangrijk dat je basiskennis hebt over het beheren en genereren van de financiën. Docent Valesca neemt je in deze module mee in de financiële wereld. 

Stap 1: bekijk het flitscollege

Valesca Klooster - van Dijk

Stap 2: bestudeer de theorie

Van investerings- en financieringsbegroting naar openingsbalans, hoe doe je dat? Om een en ander zo concreet mogelijk naar voren te brengen, beginnen we naar aanleiding van een concrete praktijksituatie. 

Download het document

Stap 3: beantwoord de vragen

Op de website van Grip en Zicht staan twee testen van 10 meerkeuzevragen. Je mag een test kiezen (of beide maken natuurlijk). Door de test achterhaal je hoe het is gesteld met je kennis over de stof die in de boeken wordt behandeld. Ga ook in gesprek met je klasgenoten. Hoe hebben zij het gedaan?

Ga naar de website en beantwoord de vragen

Aanmelden hanzehogeschool

Stap 4: maak de opdracht

Tijd om zelf aan de slag te gaan! Henkie Pijlvrouw wil een eigen bedrijf starten als ‘sportaccommodatie-schoonmaakorganisatie’ onder de naam “Sporthealthy-fresh cleaning” in de regio Breda. En hij heeft je hulp nodig. In het document lees je precies wat de bedoeling is. 

Download het document

Hoe nu verder?

Weet je al (bijna) zeker dat je deze opleiding wilt gaan doen? Meld je dan aan voor een Meeloopdag! Studiekiezers geven aan dat meeloopdagen het belangrijkste middel is voor het maken van hun studiekeuze.

Meld je aan voor een Meeloopdag

Meer informatie over

 • Student met oranje post its met hierop vraagtekens

  Twijfel je nog?

  Blijf je dan verder verdiepen in de verschillende studies! Volg nog een module en maak inhoudelijk kennis met de studies.

  Volg nog een module
 • Spprtkunde hero

  Heb je een vraag over de opleiding?

  Neem dan contact met ze op! Via deze pagina onder het tabje 'Contact & Locaties' vind je de gegevens.

  Leer meer
 • Hanze Studiekeuzeadvies

  Hulp nodig bij je studiekeuze?

  Loop je vast of heb je twijfels over hoe je verder moet? Onze studiekeuzeadviseurs helpen je graag op weg!

  Meer informatie
 • Informeel groepswerk in Forum 2022.jpg

  Weet je het (bijna) zeker?

  Weet je zeker welke opleiding je gaat doen? Meld je dan aan! Op deze pagina staat een handig stappenplan.

  Meld je aan

Interessegebieden

 • Economie en Management
 • Gedrag en Maatschappij
 • Gezondheid en Sport