Topsportregeling

Topsportregeling.jpeg

Dankzij onze topsportregeling kun jij als topsporter het beste uit je topsportcarrière én maatschappelijke carrière halen en scoor jij in studie én topsport. Honderden topsporters gingen je al voor.

Wat is de topsportregeling?

De topsportregeling biedt jou de gelegenheid om je topsportactiviteiten en je studie op elkaar af te stemmen. Zo helpt een persoonlijke studieloopbaanbegeleider jou om je studietempo, roostering en tentaminering aan te passen aan je trainingen en wedstrijden. In sommige gevallen is het mogelijk om tentamens uit te stellen of te verplaatsen. Ook maak je afspraken over het aantal te realiseren studiepunten. 

Als topsporter moet je een volledig studieprogramma volgen, maar dit kan binnen een aangepast tijdsbestek. Wel dien je je propedeuse in maximaal twee jaar te halen. Veel topsporters hebben al van deze regeling gebruik gemaakt. Na afronding van de studie krijgen studenten die een topsportstatus binnen NOC*NSF hebben de mogelijkheid om een certificaat als toevoeging op het diploma te ontvangen. Hierin spreken zowel de Hanzehogeschool als NOC*NSF hun waardering uit.

Gratis ACLO-pas en fitness abonnement

De ACLO is de overkoepelende studentensportstichting van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Voor de studenten van deze twee instellingen bepaalt de ACLO het sportaanbod. Als student met een topsportstatus kun je gratis een ACLO-pas inclusief fitness abonnement aanvragen. Deze pas geeft je toegang tot een groot aantal sportactiviteiten. Desgewenst kun je ondersteuning krijgen bij de opstelling en uitvoering van je krachttrainingsprogramma's. Ook bestaat de mogelijkheid om speciale cursussen te volgen, gericht op sportpsychologie, tapen en bandageren. Daarnaast kan je als topsporter terecht bij een aantal studentensportverenigingen aangesloten bij de ACLO. Bekijk de website van de ACLO voor meer informatie over het aanbod.

Ultramoderne sportaccommodaties

De Hanzehogeschool biedt topsporters uitstekende sportaccommodaties met ultramoderne test- en krachtmetingen, bewegingsanalyses, prestatiediagnoses en spelpatronen voor teamsporten in het SportsFieldLab. Omdat het Instituut voor Sportstudies de hoogste trainer/coachopleiding in Nederland, TopCoach5, verzorgt samen met NOC*NSF en de Hogeschool van Amsterdam, beschikt de Hanzehogeschool over de meest actuele kennis op het gebied van topsport. Als topsporter kun je gebruik maken van deze expertise en begeleiding. 

Extra faciliteiten voor topsporters

Voor onze topsporters organiseren wij regelmatig activiteiten. Maak tijdens kennissessies bijvoorbeeld kennis met alle andere topsporters, wissel ervaringen uit en leer alles over topsport thema's, zoals het te woord staan van de pers en jezelf profileren op social media. Als topsporter is het mogelijk om je steentje bij te dragen aan de Hanzehogeschool als gezonde en vitale onderwijsinstelling, door bijvoorbeeld samen met andere topsporters jouw unieke verhaal te delen tijdens een collegetour of door sportclinics te verzorgen voor medewerkers en studenten. 

Samenwerking

Op het gebied van topsport werken we intensief samen met coaches, trainers, sportbonden en diverse partners, zoals Topsport NOORDNOC*NSFRijksuniversiteit Groningen en het Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap.

Contact