Verkorte Opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Docent kunst minerva

Heb jij de ambitie om jouw kunstenaarschap te verrijken en tegelijkertijd anderen te inspireren? Met de verkorte opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving behaal je als kunstenaar binnen twee jaar je brede lesbevoegdheid. Heb je veel ervaring in kunst en educatie? Dan biedt deze opleiding de mogelijkheid tot een project op maat.

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een ongegradeerde lesbevoegdheid wilt behalen en beschikt over een afgeronde bachelor in het kunstvakonderwijs of een tweedegraads bevoegdheid. Als je een verwante hbo-opleiding hebt afgerond en/of ervaring hebt in het onderwijs, kun je op basis van een beeldend portfolio mogelijk ook toegelaten worden.

Wanneer en waar

Onze opleiding vindt plaats op de Academie Minerva in Groningen, waar je gemiddeld twee lesdagen per week (maandag en dinsdag) krijgt. Daarnaast doe je praktijkervaring op door stage te lopen in het voortgezet onderwijs en buitenschoolse kunsteducatie. Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring kan de opleidingsduur variƫren.

Meer informatie

Voor meer informatie over het volledige programma, klik hier en ontdek of de opleiding bij je past.