Verkorte Opleiding Docent Muziek

Docent Muziek website

Sta je al met beide voeten in de muzikale wereld en droom je ervan om je passie voor muziek te delen als docent? Dan is onze Verkorte Opleiding Docent Muziek op maat gemaakt voor jou. We bieden ervaren musici de kans om met een flexibel en versneld traject een brede lesbevoegdheid te behalen, zowel als docent muziek als docent CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming).

Voor wie

Je moet beschikken over een bachelor in muziek. Maar ook als je een verwante hbo-opleiding hebt afgerond en/of ruime ervaring hebt in muziek en educatie, kun je op basis van je muzikale en artistieke ontwikkeling in aanmerking komen.

Wanneer en waar

De studieroute van het flexibele traject wordt volledig afgestemd op jouw behoeften. Je volgt onderwijs binnen de voltijdopleiding, met lessen die op verschillende momenten in de week plaatsvinden op ons conservatorium. Daarnaast doe je praktijkervaring op met stages in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Meer informatie

Wil je een voorproefje van ons uitgebreide lesprogramma? Neem dan een kijkje bij het programma van de voltijdopleiding, waaruit je als maatwerkstudent specifieke onderdelen volgt.