Pabo Deeltijd verkort

HANZE220679 Foto's algemeen pedagogische academie-35.jpg

Heb jij altijd al gedroomd van een baan in het onderwijs? Met de opleiding Pabo Deeltijd verkort word je in twee jaar opgeleid tot een brede onderwijsprofessional. Vanaf de tweede periode (na 10 weken) ben je al aan het leren op een basisschool. Theorie en praktijk zijn op deze manier altijd met elkaar verbonden.

Voor wie

Iedereen die graag leraar wil worden en over een afgeronde hbo- of universitaire bachelor beschikt en goed de Nederlandse taal beheerst. Je bent ook toelaatbaar met een Ad PEP- of Ad DEP-diploma. Je dient dan nog wel de drie toelatingstoetsen van de Pabo te behalen (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek).

Wanneer en waar

Gedurende de hele opleiding krijg je één dag per week les op de Pedagogische Academie, Zernikecomplex in Groningen. In de eerste periode van het eerste studiejaar krijg je ook een tweede dag les. Daarnaast loop je minimaal één dag per week stage in het basisonderwijs, waar je direct kunt ervaren wat het betekent om een leraar te zijn.

Meer informatie

Voor een gedetailleerd overzicht van het volledige programma en alle mogelijkheden die deze opleiding te bieden heeft, kilk hier.