Verkorte Opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding

ALO Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding

Ben je al in het bezit van een hbo- of wo-propedeuse, of zelfs een hbo- of wo-diploma, en wil jij jouw onderwijsambities in de sportsector verwezenlijken? Met het instroomassessment wordt door de opleiding bepaald of je versnelt kunt instromen in een hoger jaar van de voltijd Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO) en een eerstegraads lesbevoegdheid om LO/Bewegingsonderwijs te geven voor het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Voor wie

Om deel te nemen aan dit verkorte opleidingstraject, dien je te beschikken over een hbo- of wo-propedeuse of een volledig hbo- of wo-diploma. Het instroomassessment bestaat uit een portfolio- plus criteriumgericht interview, een motorische vaardighedentest en een sport-medisch geschiktheidsonderzoek.

Wanneer en waar

Je volgt het studieprogramma van de voltijdopleiding, maar je stroomt direct in een hoger jaar in. De lessen worden gegeven bij Sportstudies op het Zernike. Daarnaast vinden er stages in diverse contexten plaats. De verkorte studie duurt 2,5 tot 3 jaar. 

Meer informatie

Kijk hier voor het lesprogramma van de voltijdopleiding ALO en ontdek of de opleiding bij je past.