Voorbeelden studentondernemers

Veel studenten van de Hanzehogeschool beginnen hun eigen bedrijf na of soms al tijdens hun studie. Benieuwd wie dit zijn? Laat je inspireren! 

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:

Thap van der Veen van NightCyclus wint PitchPlease van de Noorderlingen

De twintigjarige Thap van der Veen wint de pitchwedstrijd Pitch Please 2020 van De Noorderlingen. De jury prees hem onder meer om de schaalbaarheid van zijn idee. Maar ook om zijn ondernemerschap al op jonge leeftijd. "Hier staat een echte ondernemer," liet de jury weten. Lees hier meer. 


Hanzestudenten beginnen gameplatform voor gamers met beperking

Met Indietopia, de Game Bakery en Studio Bleep heeft Groningen een flink aantal bedrijven dat zich bezighoudt met gaming. Sinds kort valt Cloudwhale daar ook onder: een bedrijf opgericht door Marcel Former, Daniel Krysztofiak en Corey Hobson, drie derdejaars studenten Game Design aan de Hanzehogeschool. (HanzeMag, 2019)  

 


Groningse startup Envitron haalt meer uit energie

Energie slimmer inzetten. Dat is in het heel kort wat de Groningse startup Envitron doet. Iets langer: Envitron helpt de energietransitie te versnellen en de leefomgeving te verduurzamen. Met een combinatie van hard- en software. Lees hier meer. 


Meubels húren? Het kan bij Swapcouch

Wat Swapfiets is voor de student op de fiets, zou Swapcouch weleens kunnen worden voor de student op kamers. Wie zelf geen meubeltjes wil kopen, kan ze huren bij het bedrijf van Bendix en Maurice. (HanzeMag, 2019)

Dag van de Ondernemende Student 2019

"Eieren van Columbus, Gaten in de Markt en de Nieuwste Snufjes. Op de allereerste Dag van de Ondernemende Student vechten student-ondernemers om de aandacht van het publiek dat zich geen kat in de zak wil laten verkopen." (HanzeMag, 2019)  


Foto Luuk Steemers

Jorn Hofman - VAN-Jorn

Maar liefst 58 studenten hebben zich aangemeld voor de Rabo Ondernemersprijs (prijs t.w.v. €10.000) en Publieksprijs. Talenten van verschillende opleidingen, allemaal met een eigen idee en een eigen drijfveer. De jury heeft drie studenten geselecteerd voor de Rabo Ondernemersprijs. Jorn, opleiding Industrieel Product Ontwerpen, was één van deze studenten en heeft zijn idee tijdens de finale van de Dag van de Ondernemende Student gepresenteerd. Bekijk zijn filmpje en laat je inspireren. Sta jij hier volgende jaar? 

 

Alita Smits - Warrior Events

"Met haar startup Warrior Events organiseert Alita Smit evenementen met een maatschappelijke impact. De Groningse – al even student-af – mocht met een wildcard meedoen aan HBO-ondernemersminor De Noorderlingen. Ze won onlangs de afsluitende pitchwedstrijd van de minor, waarvan NoordZ een van de kennispartners is. 

,,Met Warrior Events, creëren we werelden met impact. We organiseren eigen vaste evenementen en bieden ook concepten op maat aan. Zo werken we onder meer met Wildlands Emmen en de Drie Gezusters in Groningen. Mensen het gevoel moeten hebben alsof ze in een film belanden, met acteurs, muzikanten, een decor. Alles erop en eraan. Ze worden held van hun eigen verhaal." (NoordZ, 2019) 

Lees hier de verhalen van andere ondernemende Noorderlingen of bekijk het overzicht van andere ondernemerschapsminoren

Lianne Geerts - Brownies&DownieS

Oud-studente Ondernemerschap & Retail Management opent 'Brownies&downieS' in Assen. 'In mijn bijbaantjes had ik altijd het gevoel dat er wel naar mijn ideeën geluisterd werd, maar dat er niks mee gedaan werd. Ik was op zoek naar vrijheid om mijn eigen plan te trekken. Deze vrijheid vond ik in het ondernemen. En hoe leuk is het als je daarmee de wereld een beetje beter, leuker en eerlijker kan maken?' Lees hier dit bijzondere verhaal van Lianne.

Jan Kuipers - Mr. Chadd

Een startup die in no-time van nul naar honderdduizenden gebruikers ging en nu uitkijkt naar Europese expansie. Het is de on demand huiswerkapp Mr. Chadd: Direct uitleg voor ieder vak van oud-student Jan Gustavo Kuipers. Volg Trendship voor de verhalen van Jan en andere (lokale) helden die ondernemersballen tonen of meld je direct aan voor Trendship 2019 *official*

Anner Award - winnaar IV-Wear

"Ons team zet zich al twee jaar met man en macht in om patiënten wereldwijd te bevrijden van de infuuspaal", aldus IVWear. Zoals bekend heeft deze start-up de Anner Award 2019 gewonnen. 

 

 Han Doorenbosch - Trainmore

De droom van sommige sportstudenten is om een eigen fitnessonderneming op te starten. Iemand die dat met veel succes heeft gedaan, is Han Doorenbosch. Hij is eigenaar van de bekende fitnessketen TrainMore Vierdejaars Sportkunde studenten voelden hem voor het onlangs gelanceerde CQ-Magazine aan de tand. Lees hier zijn verhaal. 

Evelien Storm - Little Ligths

Ondernemen in de creatieve sector is altijd spannend. Kunst is niet per se een product waar de massa op zit te wachten. Maar wat doe je als muziek maken je droom is en je er bovendien ook nog eens voor hebt gestudeerd? Dan breng je een plaat uit, net zoals Evelien Storm! 

"Little Lights. Op het debuutalbum van Evelien Storm gaat van alles heel erg goed. Toch zal de oud-studente van het Prins Claus Conservatorium het bij de volgende plaat anders aanpakken." (HanzeMag, 2018) 

U-Multirank - Jorn en Rein

De U-Multirank onderzoekt elk jaar 1700 universiteiten uit 96 landen in verschillende categorieën. In de subcategorie 'graduate companies' (bedrijven opgericht door alumni), staat Hanzehogeschool dit jaar wereldwijd in de top 5, en in Nederland zelfs op nummer 1! 🥳

Daar we zijn natuurlijk hartstikke trots op, maar trots zijn we vooral op onze studentondernemers! In het filmpje bekijk je hoe de Hanzehogeschool een steentje bijdraagt aan het ontwikkelen van hun eigen ondernemingen. 

 

Fimme Marra - Satys Fact 

Fimme Marra (22) is vierdejaars Technische Bedrijfskunde en ondernemer. 'Een uit de hand gelopen studentenproject', noemt hij Satys-Fact, een tool waarmee ondernemers klanttevredenheid kunnen meten. Hij won er in 2018 de Anner Award mee. HanzeMag interviewde Fimme, lees zijn verhaal hier

Afgelopen zomer heeft Satys zijn innovatie getest op Welcome to The Village. 

 


Danny en Jelle - Ondernemen naast je studie

Naast je studie een eigen bedrijfje oprichten? Danny en Jelle, studiegenoten Commerciële Economie hebben samen newgym opgezet: een platform waarmee je sportscholen kunt vergelijken om zo de gym te vinden die jij zoekt. Danny en Jelle vertellen over hun ervaringen, hoe de studie hen heeft voorbereid op het starten van hun business en hoe ze hiermee verder gaan. 

 


Wilco Stollenga - Agrifly

Supersnel gegevens vanuit de lucht naar de grond halen. Wilco Stollenga, student Technische Bedrijfskunde heeft hiervoor met zijn bedrijf Agrifly een drone ontwikkelt om boeren te helpen. 

 


Hugo Velthuijsen - Betekenis creëren door ondernemend te zijn

Ondernemerschap gaat over veel meer dan alleen maar 'ondernemer worden'. ,,Niet elke student moet een ondernemer worden, maar het is wel belangrijk dat we studenten leren een ondernemende houding aan te nemen", aldus Hugo Velthuijsen, directeur Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap van de Hanzehogeschool Groningen. (NoordZ, 2018) 

{{'Opbouw_Title' | i18n}}

  • {{item.Title}}
    • {{child.Title}}

  • {{item.Title}}
    • {{child.Title}}

{{'Kernvakken_Title' | i18n}}

  • {{vak.Titel}}

{{'StudieInCijfers_Title' | i18n}}

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:

{{'Contact_Title' | i18n}}

{{'Contact_LabelName' | i18n}} {{vm.name}}
{{'Contact_LabelAddress' | i18n}} {{addressLine}}
{{'Contact_LabelOffice' | i18n}} {{vm.office}}
{{'Contact_LabelAssistant' | i18n}} {{vm.assistantName}} {{vm.assistantName}}
{{'Contact_LabelPhone' | i18n}} {{vm.phone}}
{{'Contact_LabelEmailAddress' | i18n}} {{vm.emailDisplay}}
{{'Contact_LabelWebsite' | i18n}} {{vm.website}}

{{'ThemesWidget_Title' | i18n}}

{{"FocusAreas_Title" | i18n}}

{{'ResearchProject_InfoWidgetTitle' | i18n}}

{{'ThemesWidget_Title' | i18n}}

{{"FocusAreas_Title" | i18n}}

{{'EducationProfile_Title' | i18n}}

{{'EducationProfile_VWO' | i18n}}

{{'EducationProfile_HAVO' | i18n}}

{{'EducationProfile_MBO' | i18n}}

{{'Opleidingen_Title' | i18n}}

{{'Location_Title' | i18n}}

{{'Locations_Title' | i18n}}

{{vm.model[0].Title}}

{{vm.model[0].Street}}
{{vm.model[0].ZipCode}}  {{vm.model[0].City}}

{{'ContactInformation_Title' | i18n}}