• Datum
  • datum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  Academie Minerva (locatie Praediniussingel)

  locatie

In het komende Actueel Discours ontvangen we Emily Huurdeman, werkzaam bij het lectoraat Artistic Connective Practices bij Fontys Academy of the Arts in Tilburg en docent artistiek onderzoek bij de Master Kunsteducatie aldaar. Ze is bezig met een Professional Doctorate (PD) en doet onderzoek naar essays als collectieve performatieve praktijk.

Tijdens het eerste Actueel Discours van dit jaar willen we ingaan op een recente, interessante ontwikkeling op het gebied van artistiek onderzoek en nodigen daarvoor Emily Huurdeman uit, kunstenaar, onderzoeker en educator bij collega-instelling Fontys Academy of the Arts in Tilburg, om daarover te vertellen en vooral om het te laten zien en ervaren. In 2023 zijn hogescholen gestart met een pilot voor een eigen doctoraatstraject, de Professional Doctorate (PD). Het is een leertraject gericht op de (beroeps)praktijk dat opleidt tot hooggekwalificeerde, onderzoekende professionals die leren interveniëren in complexe praktijken. Emily Huurdeman is een van de eerste 11 kandidaten die in dit PD traject aan de slag gaat en neemt ons mee in haar vernieuwende artistieke onderzoekspraktijk.

Doelgroep:
kunstenaars uit alle disciplines, en vooral studenten en professionals in het werkveld van de kunsteducatie met interesse voor artistiek onderzoek. 

Voertaal:
Engels en Nederlands.

Programma:
Het Actueel Discours start om 19.00 uur met de lecture performance van Emily Huurdeman.

Inloop vanaf 18.45 uur. Tussen 21.00 en 21.30 uur is er tijd om na te praten onder het genot van een drankje.

Locatie:
Academie Minerva, Praediniussingel 59 te Groningen, 1e verdieping

Aanmelding
Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via deze link of stuur een mailtje naar [email protected].

Interessegebieden

 • Cultuur en Kunst

Organisatie