• Datum
  • datum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  Neushoorn

  locatie

Zet 7 artiesten van de Academie voor Popcultuur bij elkaar en de avond is niet meer in één woord te vangen. Op 15 mei barst de Neushoorn in Leeuwarden uit haar voegen met een interdisciplinair programma, waarin performances, theater, film, installaties en andere kunstvormen moeiteloos over elkaar heen buitelen.

Programma

Met liedjes die liever lijken dan ze zijn zet Naduah eerder de duwtent van Lowlands op zijn kop. Al rennend en duwend schreeuwde het publiek haar pokoes mee en iedereen was gelukkig. Aan het eind van haar show wil iedereen een beetje Naduah zijn. Rinus Dubbis is producer en brengt 60’s gitaar riffs, psychedelische beats en nostalgische synths tijdens een zinderende performance met SSTO. Ook theater vindt zijn weg naar het podium. Door middel van scherpe monologen, bevlogen hiphop liedjes en humoristische sketches, gaat Sander Juno op zoek naar wat het betekent om een rolmodel te zijn. Denk niet dat je nu weet waar je aan toe bent. Deze veelzijdige duizendpoot laat zich niet zomaar in één hokje duwen.

Even bijkomen tussen al deze muzikale hoogtepunten door? Zeker niet, naast de optredens vind je meerdere interactieve installaties en performances in het gebouw. Arie performed tussen bewegende spiegels en brengt live muziek, choreografie en theater samen. Indy YuQian vertelt verhalen, en dan vooral het parallelle verhaal van hoe Delfts Blauw de Nederlandse culturele identiteit binnendrong en hoe zij heeft moeten leren navigeren wat het voor haar is om Nederlands-Chinees te zijn. Met een combinatie van beeldhouwkunst, mode, fotografie, film én augmented reality verheft ze het woord multidisciplinair naar een nieuw level. Met haar documentaireserie "KUNST/ICOON" onderzoekt Karry Tichelaar in welke mate cancelcultuur en roddeljournalistiek van invloed zijn op de persoonlijke en artistieke ontwikkeling van artiesten. Bij Bruno Storm word je onderdeel van een interactieve performance, waarin zijn speelkaarten centraal staan. Naast video, muziek en spoken word kun je ook deelnemen aan een tekenworkshop. Bijzijn is meemaken!

Meer weten over deze artiesten? Volg ons op @academievoorpopcultuur waar we ze allemaal in de spotlight zetten. Of meld je hier aan en ontvang alle informatie per email.

Bezoekersinformatie
Woensdag 15 mei 2024. Deuren open: 19:00, start: 19:30
Gratis entree
Neushoorn, Leeuwarden

Over Academie voor Popcultuur

De Academie voor Popcultuur in Leeuwarden biedt de in Nederland unieke hbo-bachelor Popular Culture aan. Studenten worden opgeleid tot interdisciplinaire en ondernemende artiesten, met een focus op het ontwikkelen van vernieuwende artistieke concepten op het snijvlak van sound, visuals en media. Afgestudeerden komen als artistieke professionals in verschillende gebieden terecht. Ze staan bijvoorbeeld op het podium, schrijven songs, maken tracks, maken bijbehorende clips of visuals, ontwikkelen festivals, kleden die aan, of hebben een podcast of website waarin ze zichzelf of anderen presenteren. Soms als éénpitter maar ook vaak in collectieven of wisselende samenwerkingen. Het maken voor een publiek staat centraal in deze brede, interdisciplinaire opleiding.

Interessegebieden

 • Cultuur en Kunst

Organisatie