Onthulling Kunstwerk Marie Kamphuisborg

  • Nieuws
Minerva - Marie Kamphuisborg_25.jpg

Kunstenaars en alumni van Academie Minerva's studie Vormgeving uit 2021, Merel Wendt en Renée Ensing, zijn door het Hanze Art Committee gekozen om een speciale opdracht uit te voeren voor in de Marie Kamphuisborg. Het kunstwerk “Zoek” is op 7 september onthuld in the kantine van de Marie Kamphuisborg van de Hanzehogeschool Groningen.

“Zoek” is een 3D compositie die gebruik maakt van kleurrijke houten vormen die de thema's gezondheid, verbinding en sociaal contact illustreren door middel van alledaagse objecten. 

Het kunstwerk bevat referenties naar de verschillende studies in het gebouw, zoals Social Work, Human Resource Management, Toegepaste Psychologie en meer. Ook refereert het werk naar de overlappende thema's die je in de Marie Kamphuisborg terug kan vinden.

In deze zoekplaat worden de kijkers uitgenodigd om hun eigen verbindingen te leggen tussen de verschillende illustraties. De betekenis van het kunstwerk hangt af van de aanschouwer, iedereen maakt andere connecties. Alles staat in verbinding.

Foto's door Lisa Bommerson

Organisatie