Symposium 'De Toekomst van Duurzame en Gezonde Voeding'

  • Evenement
Master DGV 2025 6.jpg
  • Datum
    • datum

  • Tijd
    • starttijd

    • eindtijd

  • Locatie

    Van DoorenVeste

    locatie

Op donderdag 29 januari 2026 van 13.00 tot 17.00 uur organiseert de Hanze het symposium ‘De Toekomst van Duurzame en Gezonde Voeding’.

De Master Duurzame en Gezonde Voeding bestaat twee jaar en dat vieren we met een middag waarin we de toekomst van voeding belichten vanuit verschillende invalshoeken, waarbij het werkveld en het onderwijs elkaar versterken.
Sprekers vanuit de wetenschap, het bedrijfsleven en de politiek komen aan het woord, en studenten van de master (enkele afstudeerpresentaties) én van buiten de master (landelijke finale van een prijsvraag onder mbo-, hbo-en wo-studenten) presenteren actuele en originele ontwikkelingen.

Programma

12.30 - 13.00

Inloop

13.00 - 13.10

Welkom door Feike van der Leij

13.10 - 13.40

“Eten voor de wetenschap” - Prof. Gertjan van Dijk (RU Groningen)

13.40 - 14.10

“Nutritionele waarde van aardappeleiwit en -vezels” - Dr. Marc Laus (Coöperatie Koninklijke Avebe U.A.)

14.10 - 14.40

“Het convenant Gezond Eten Groningen in actie" - Jessica Tepper-Kuiper MSc (Gemeente Groningen)

14.40 - 15.15

Pauze

15.15 - 15.45

“Van inzichten tot actie naar een gezonde voedselomgeving” - Maxime van den Heuvel MSc (Amsterdam UMC).

15.45 - 16.00

“Onderzoek naar een plantaardig alternatief voor vleeswaren” - Tim Staelens (Masterstudent Duurzame & Gezonde Voeding - Verstegen)

16.00 - 16.15

"Stikstof als startpunt: de keteneffecten van minerale mestadditieven op bodem-, gewas- en diergezondheid" - Ramon Radstaak (Masterstudent Duurzame en Gezonde Voeding - Nedmag)

16.15 - 16.30

Prijsuitreiking Smikkelbokaal en afsluiting door Alexandra Alves

16.30 - eind

Borrel