Technologie voor kwaliteit van leven bewoners verpleeghuis

  • Onderzoeksproject
Stel met tablet.png

ZINN werkt actief aan verbetering van kwaliteit van zorg. Een van de speerpunten is om met behulp van de nieuwste technologische hulpmiddelen kwaliteit van leven van bewoners van verpleeghuizen te verbeteren. Het eerste onderzoeksproject is een literatuurstudie naar de mogelijkheden van nieuwe technologieën waarbij de grijze literatuur wordt meegenomen. Na de literatuurstudie wordt bekeken welke technologie wordt ingezet en dan wordt onderzocht wat de effecten daarvan zijn.

​​ZINN heeft de ambitie om de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren. Een van de hulpmiddelen daarbij kan de inzet van nieuwe technologieën zijn. ZINN en het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek hebben uitgesproken om een langlopend project te starten met dit onderwerp. Als start is begonnen met een literatuurstudie naar de nieuwste technologieën op het gebied van zorg en welzijn. 

 

Doel

Het doel van het huidige onderzoek is om een inventarisatie te maken van de huidige mogelijkheden van de inzet van technologie bij dementerende ouderen om op basis daarvan een keuze te maken voor de inzet van het hulpmiddel.

Onderzoekslijn

Het onderwerp valt binnen het onderzoekslijn Accessibility van het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek.

ZINN

ZINN.jpg

ZINN (Thuis)zorg wonen en welzijn

Zo wil ik wonen Een sfeervol en veilig thuis voor ouderen, dat is wat we bieden. ZINN is dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand.

ZINN