Meer biotechnisch talent in de regio

  • Onderzoeksproject
Gert Noëlle en Kemal in het fermentatielab.jpg

Noord-Nederland is een regio waar veel kansen liggen binnen de groene chemie en transitie richting een circulaire industrie. Echter loopt de regio tegen een probleem aan: het vinden en behouden van goed personeel. En juist geschikte mensen zijn noodzakelijk om stappen te maken binnen de verduurzaming.

Over het project

Het unieke aan dit project is de samenwerking tussen Nederlandse en Duitse regio's. De Eemsdollard regio is de grensregio tussen het noorden van Nederland en het noorden van Duitsland, met de Eems en de Dollard als een natuurlijk gemeenschappelijk gebied. Zowel het Nederlandse als Duitse deel kent een samenwerking tussen de industrie en het onderwijs en onderzoek. Voorbeelden hiervan zijn de Eemshaven en Hanzehogeschool in Nederland en de Hochschule Emden/Leer in Duitsland.

BIO Cooperative is de penvoerder in dit project. Bekijk voor meer informatie hun projectpagina of onze eigen publicaties op Pure hieronder.

Bekijk hier al onze publicaties.

Green Business Challenge

Een van de onderdelen van dit project is het organiseren van de Green Business Challenge. De eerste editie heeft plaatsgevonden in juni 2024, met als thema: Biobased. Onder andere studenten van de Hanze werkten samen met bedrijven om creatieve ideeën te ontwikkelen die bijdragen aan de biobased economie.

Bekijk hier de website van de Green Business Challenge.

Inhoud onderzoek

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

BTU Interreg logo.png

Onze mensen

Interessegebieden

  • Techniek