Je speelt in op de beleving van de bezoeker

  • Minor
Zangeres MOMSNAME vastgelegd door Ronnie Zeemering

Eventmanagement

Niveau
Minor
Taal
Nederlands
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: september, februari
Locaties
Groningen
  • Economie en Management
  • Taal en Communicatie

Het evenement heeft als marketinginstrument sterk aan betekenis gewonnen, de vraag naar gekwalificeerde eventmanagers is in snel tempo gegroeid. Het professioneel organiseren en leiding geven aan een evenement, oftewel eventmanagement, is een vak geworden.

Over deze minor

​Events oefenen een sterke aantrekkingskracht uit, spelen in op de beleving van de bezoeker, kunnen een gemeenschap meeslepen, de bewustwording verhogen of een organisatie of activiteit op de kaart zetten. Ze zijn onderdeel geworden van de hedendaagse maatschappij. Ook bedrijven hebben events aangegrepen om commerciële doelstellingen te realiseren. 

Elk event is uniek, je hebt maar één kans het tot een succes te maken. Dat is de uitdaging, maar ook wat het succes ervan zo kwetsbaar maakt. Elk event kent andere scenario's en valkuilen. De minor richt zich op het managen van al die zaken die een projectmatig karakter dragen: een unieke opgave, begrensd in tijd en middelen. In verschillende fases wordt tijdens de minor Eventmanagement het organiseren van een event doorgenomen. De minor besteedt aandacht aan theorie en praktijk; we trainen je in de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om events tot een goed einde te brengen.

Tijdens de minor werk je in een groep van vier of vijf studenten. Samen ben je verantwoordelijk voor de organisatie van twee events: een event-in-opdracht én een zelf bedacht event. Deze twee events bereid je gelijktijdig voor.

Event voor externe opdrachtgever

Bij het event-in-opdracht 'adopteert' een groep een event of een deel/project van dat event. Vaak is dat een bestaand event, of in ieder geval een event waarvan het idee al op de plank ligt, nu moet het nog uitgevoerd worden. Je werkt in opdracht van een extern bedrijf of organisatie. De groep opereert zelfstandig, met als stuurgroep een coach vanuit de Hanzehogeschool én de opdrachtgever. Gedurende de uitvoering leg je als groep wekelijks aan zowel de coach als de opdrachtgever verantwoording af, procesmatig en inhoudelijk. Voorbeelden van deze events zijn: Amateur Bierbrouwwedstrijd, Kings of Core Dance Festival, Battle of the North Crossfit, Kinder Filmfestival, Drone Festival, Nieuwjaarscongres Martini Ziekenhuis, Obstacle Mudrace, Festival Hongerige Wolf...

Zelf bedacht event

De groep bedenkt zelf een event from scratch. Dat betekent brainstormen en creatieve ideeën uitwerken, om binnen enkele weken tot een projectplan te komen. Jullie zelf bedachte event pitch je voor een onafhankelijke jury uit het werkveld, die vervolgens een go of no-go geeft. Voorbeelden van deze events zijn: Colour Run, Drive-in bioscoop, Wereldrecord volkslied op de Grote Markt, Congres StudieStress, Comedy Night, Make-a-wish festival, the Great Family Cook Off, Running Dead Obstacle Run, Noorderjam Music Session, Nieuwjaarsduik...

Theorie en praktijk

Tijdens het eerste kwartaal van de minor vinden praktisch alle colleges plaats, je sluit dit kwartaal af met tentamens. Voor andere vakken geldt een opdracht welke je individueel of als groep uitwerkt in een plan of verslag. Zie vakken achterop deze flyer. Het tweede kwartaal is vooral praktijkgericht, je richt je dan op de uitvoering van de twee events.       

Vakken
Eventmanagement, tentamen
Projectmanagement en Leiderschap, opdracht                              
Risicomanagement, opdracht
Belevingspsychologie, opdracht                                      
Eventmarketing & Sales, opdracht                              
Managementaccounting, tentamen                                                               
Inkoop, tentamen                                                               
Zakelijke Communicatie, opdracht                                  
Gastcolleges en excursies, aanwezigheid

Organiseren en uitvoeren van twee events

  • Bestaand event voor externe opdrachtgever
  • Nieuw event door projectgroep zelf bedacht

Voor je kunt beginnen

Deze minor heeft geen speciale toelatingseisen.

Veelgestelde vragen

Contact

Interessegebieden

  • Economie en Management
  • Taal en Communicatie