Integraal Veiligheidsmanagement

  • Minor
International Facility Management 6.jpg

Integraal Veiligheidsmanagement

Niveau
Minor
Taal
Nederlands
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: september, februari
Locaties
Groningen
  • Techniek

​Naar je werk of naar school gaan, boodschappen doen, of een evenement bezoeken. Het is maar een greep van momenten uit ons dagelijks leven, waarbij iedereen er vanuit gaat dat we 's avonds weer veilig in onze eigen omgeving terugkeren. Maar hoe zorg je er voor dat iedereen veilig kan werken of kan genieten van activiteiten? Op welke wijze krijg je medewerkers zo ver dat ze veilig handelen of elkaar aanspreken op onveilig gedrag? En wat doe je als het dan toch mis gaat? Dat is waar deze minor over gaat.

Kenmerken

  • Aantal studiepunten: 30 punten
  • Voertaal: Nederlands
  • Locatie: Groningen
  • Startdatum: Semester 1 en 2

Over deze minor

In de eerste periode ga je niet alleen met de theorie aan de slag, maar delen deskundige gastsprekers hun praktijkervaringen met jou. Daarna pas je je opgebouwde kennis toe in de praktijk: je schrijft een veiligheidsplan voor een evenement en maakt een begin met een Risico Inventarisatie en –Evaluatie bij een zelfgekozen organisatie.

Tijdens de tweede periode licht je veiligheidsplannen van een organisatie door. Vervolgens schrijf je een advies over mogelijke verbeteringen en hoe je deze veranderingen effectief kunt doorvoeren. De nadruk ligt hierbij op het bereiken van een gedragsverandering in de organisatie

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Beveiliging, Risicomanagement, Veiligheid, Verandermanagement, ARBO, Informatieveiligheid, Crowdmanagement, BHV, Sociale Veiligheid, Wet & Regelgeving en Corporate Responsibility.

Daarnaast krijg je inzicht in hoe veiligheid en de samenwerking met overheidsinstanties en hulpdiensten in ons land is geregeld.

Na deze minor heb je een stevige basis op het gebied van integrale veiligheid, waarmee je een professionele gesprekspartner bent binnen je eigen organisatie en voor externe belanghebbenden die betrokken zijn bij veiligheid.

Voor je kunt beginnen

De minor is bestemd voor studenten vanaf jaar 2.

 

Veelgestelde vragen

Interessegebieden

  • Techniek