Governance, Risicomanagement & Compliance

  • Minor
Interdisciplinary Business Professional.jpg

Governance, Risicomanagement & Compliance (GRC)

Niveau
Minor
Taal
Nederlands
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: september
Locaties
Groningen
  • Economie en Bedrijf

Wil jij later een managementfunctie, of een eigen onderneming runnen of op het brede gebied van GRC werkzaam zijn? Dan is dit dé minor voor jou. Deze praktijkgerichte bedrijfskundige minor is namelijk helemaal gericht op goed ondernemingsbestuur (Governance) en alles wat daarbij komt kijken (Risicomanagement & Compliance).

Over deze minor

Bij de minor GRC krijg je inzicht in het dashboard van een organisatie. Je leert welke 'knoppen' er op zo'n dashboard zitten en hoe je hieraan kunt draaien om de organisatie of een onderdeel daarvan in control te krijgen en te optimaliseren. Hierbij komen zowel de hard controls (financieel,  organisatorisch en juridisch risicomanagement) als de soft controls (de gedragskant van mensen, zoals integriteitsmanagement en privacy management) aan bod.

Een gevarieerd programma

De minor GRC kent een gevarieerd programma, waarbij theorie afgewisseld wordt met praktijk en gastcolleges van experts op het gebied van GRC. Tijdens bijeenkomsten werk je aan opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de praktijk. Je werkt individueel, maar ook samen met anderen en brengt de verworven kennis en vaardigheden meteen in de praktijk voor opdrachtgevers uit het werkveld. Zo ga je een bedrijfskundige audit uitvoeren bij een organisatie en adviseer je die organisatie over de beheersing en verbetering van haar organisatie- en bedrijfsprocessen. Ook ga je organisaties adviseren over hun privacy- en integriteitsbeleid.

Voor je kunt beginnen

Let op: deelname aan deze minor verloopt via loting.

Periode

Semester 1 en semester 2

Instapvoorwaarden

Geen

Voertaal

Nederlands

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marion Busscher via [email protected].

Veelgestelde vragen

Interessegebieden

  • Economie en Bedrijf