Crashcourse Jazz

Plaatje crashcourse.png

​De Crashcourse is bedoeld voor kandidaten die zich gericht willen voorbereiden op het afleggen van het algemeen theoretisch gedeelte (theorie en gehoor) van het toelatingsexamen Jazz van het Prins Claus Conservatorium. Aan het eind van de cursus kan, indien gewenst, worden deelgenomen aan het proefexamen theorie Jazz.

Inhoud van de cursus

De cursusstof omvat theoretische aspecten van: notenbalk, sleutels, maatsoorten, tonen, voortekens, notenwaarden, intervallen, toonladders en akkoorden (ook symbolen). Daarnaast vindt gehoortraining plaats op het gebied van melodie, akkoorden en ritme.
Ter afsluiting kunnen de deelnemers van de Crashcourse gratis deelnemen aan het proefexamen aan het einde van de cursus.
Weet je niet zeker of je de Crashcourse nodig hebt? Doe dan het proefexamen. Dit is een theorie-examen dat daadwerkelijk is afgenomen tijdens een toelatingsexamen. Ook kun je een kijkje nemen op ons YouTube-kanaal waar we een afspeellijst hebben aangemaakt met onderwerpen die aan de orde komen bij het theoretisch examen.

Docent

Leon Mennen is docent theorie en solfège aan het Prins Claus Conservatorium.

Data en tijden

  • Cursusdata: maandag 4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart, 8 april en 15 april 2024. 18.15-19.30 uur.
  • Proefexamen: maandag 22 april 2024. 18.15-19.30 uur.

Locatie

Prins Claus Conservatorium
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen
Lokaal 4.14

Kosten

De cursus kost € 95,-. Nadat je het onderstaande inschrijfformulier hebt ingevuld, wordt een acceptgiro voor het gehele cursusbedrag gestuurd.

Aan te schaffen literatuur:

Harmony and Theory, Keith Wyatt & Carl Schoeder
uitgegeven door Hal Leonard Co.
ISBN 0-7935-7991-0

Studielast

Afhankelijk van de individuele omstandigheden: ca. 20 uur.

Toelatingseisen

Geen.