Jong Talentklas Jazz

20140323-NIK_7231.jpg

De Jong Talentklas Jazz is een aanmoedigingsprogramma dat uniek is voor Nederland. Wekelijks heb je contact met studenten en docenten van het conservatorium. Je leert hoe je je verder kunt ontwikkelen, hoe belangrijk motivatie en inzet zijn en wat het betekent om voor het beroep van (jazz)musicus te kiezen. Bovendien vergroot deelname aan de Jong Talentklas Jazz je kansen bij het toelatingsexamen voor de bacheloropleiding.

De cursus start direct na de herfstvakantie. Begin oktober is er een eerste kennismakingsbijeenkomst met de coördinator. Leerlingen worden gekoppeld aan een student die hetzelfde instrument speelt en je kunt als toehoorder groepslessen en de masterclasses van de NY-docenten bijwonen. Voor individuele hoofdvaklessen raden we je aan om les te (blijven) nemen van je privéleraar of op de muziekschool. In het tweede semester werken leerlingen samen aan de voorbereiding van een concert. 

Programma

  • Twintig weken actieve deelname in een bestaand jazzensemble/combo.

  • Tien weken theorie/ solfègelessen van een PCC theoriedocent.

  • Vijf maanden deelname in groepslessen instrumentaal onderwijs, theorie en masterclasses van onder andere de New York comes to Groningen docenten

Aanvullende coaching

Bovenop het programma van de Jong Talentklas Jazz kun je je laten coachen door een hoofdvakdocent van het Prins Claus Conservatorium. Deze coaching bestaat uit 4 lessen van 50 minuten waarin je gericht advies krijgt over toelating en aansluiting van je speelniveau bij de bacheloropleiding. De conservatoriumcoach zal zijn advies delen met je eigen docent, zodat je heel gericht kunt werken aan verbetering.

 

Meer informatie