Jesse Davis

Jesse Davis

Jesse Davis is alt-saxofonist en zijn muzikale talent werd al op jonge leeftijd ontdekt. Hij studeerde aan het New Orleans Centre for Creative Arts bij Ellis Marsalis en gedurende zijn studietijd won hij diverse prijzen voor uitmuntend solist op verschillende jazzfestivals. Ook won hij de prestigieuze prijs 'Most Outstanding Musician Award' tijdens het Down Beat Music Fest in Philadelphia.

Als sideman deed Davis ervaring op met Jack McDuff, Major Holley, Cecil Payne, Illinois Jacquet, Jay McShann, Chico Hamilton, Junior Mance, Kenny Barron, Tete Montoliu, Cedar Walton, Benny Golson, Tana-Reid, The Newport All Stars, Roy Hargrove, The Marlboro Super-band, Milt Jackson, Hank Jones, Wynton Marsalis en vele andere topartiesten. 

Hij tourde veel door heel Europa met zijn eigen kwartet en met Phil Woods, Charles McPherson en Gary Bartz, als onderdeel van de SAX MACHINE package. Davis maakte onderdeel uit de de jazz scenes in Europa, New York en New Orleans en woont momenteel in ItaliĆ«. Hij heeft vele tours en albums op zijn naam staan en zijn muziek wordt omschreven als neo-bop, maar zoals hij zelf zegt: 'All I wanna do is play beautiful music.'