Vooropleiding Jazz

DSC03866.jpg

Algemene informatie

De Vooropleiding is gericht op het toelatingsexamen tot het eerste studiejaar (propedeuse) van de hbo bacheloropleiding. Je kunt worden toegelaten tot de Vooropleiding als de toelatingscommissie daartoe besluit tijdens het toelatingsexamen. Toelating is mogelijk vanaf het laatste jaar van het voortgezet onderwijs. Maar ook daarna, wanneer jouw niveau nog niet voldoende is voor het eerste jaar van de bacheloropleiding. Het moet wel binnen jouw mogelijkheden liggen om het vereiste niveau binnen een jaar te bereiken.

Lessen

​In de Vooropleiding Jazz worden de volgende lessen aanboden:

  • hoofdvak​
  • ensemblelessen
  • theorie & solfège
  • masterclass USA docent

Na toestemming van de toelatingscommissie kun je alvast propedeusevakken volgen, mits er voldoende ruimte is in de betreffende studiegroepen van eerstejaars studenten.

Tarief

Voor het schooljaar 2022-2023 is het tarief voor de Vooropleiding Jazz €2.209,-

Aanmelden en toelatingsexamen

Kijk voor de procedure en alle informatie over het toelatingsexamen op de pagina van de bachelor jazz, de procedure voor de vooropleiding is dezelfde als die voor de bachelor.

Let op: Als je na de zomervakantie nog minimaal 1 jaar naar de middelbare school gaat, dan kun je je niet aanmelden via Studielink. Jij meldt je aan via HanzeApply/Osiris.
Doe je dit schooljaar examen of heb je je middelbare school afgerond, dan meld je je aan via Studielink. 

Ga na naar de bachelor Jazz