Vooropleiding Klassieke Muziek

Prins Claus Concert 2022 Trombones.jpg

Algemene informatie

De Vooropleiding is gericht op het toelatingsexamen tot het eerste studiejaar (propedeuse) van de hbo bacheloropleiding. Je kunt worden toegelaten tot de Vooropleiding als de toelatingscommissie daartoe besluit tijdens het toelatingsexamen. Toelating is mogelijk vanaf het laatste jaar van het voortgezet onderwijs. Maar ook daarna, wanneer jouw niveau nog niet voldoende is voor het eerste jaar van de bacheloropleiding. Het moet wel binnen jouw mogelijkheden liggen om het vereiste niveau binnen een jaar te bereiken.

Programma

Wanneer je bent toegelaten tot de Vooropleiding Klassieke Muziek krijg je de volgende lessen aangeboden:

  • hoofdvak: 32 lessen van 45 minuten

  • correpetitie (alleen voor melodie-instrumenten en zang): 10 lessen van 20 minuten

  • theorie (solfège en algemene muziekleer gecombineerd): 24 groepslessen van 60 minuten

Varianten

Doorstromen naar de bachelor

De Vooropleiding is een uitstekende voorbereiding op het eerste jaar van de bachelor, maar het biedt niet de garantie dat je kunt doorstromen naar de bacheloropleiding. Na de Vooropleiding doe je opnieuw toelatingsexamen (theorie en praktijk) voor het eerste jaar en pas dan wordt besloten of je toelaatbaar bent.

Tarieven

Met theorie (VOT) €2.314
Met Propedeusevakken (VOP) €2.314
Zonder Theorie (VO) €1.990
10 hoofdvaklessen €524

 

Aanmelden en toelatingsexamen

Kijk voor de procedure en alle informatie over het toelatingsexamen op de pagina van de bachelor Klassieke Muziek, de procedure voor de vooropleiding is dezelfde als die voor de bachelor. 

Let op: Als je na de zomervakantie nog minimaal 1 jaar naar de middelbare school gaat, dan kun je je niet aanmelden via Studielink. Jij meldt je aan via HanzeApply/Osiris.
Doe je dit schooljaar examen of heb je je middelbare school afgerond, dan meld je je aan via Studielink. 

Ga naar de bachelor Klassieke Muziek