Internationale mogelijkheden

Academie voor Verpleegkunde - Internationale mogelijkheden.png

Wil jij je horizon verbreden? Over je eigen grenzen heen kijken? Andere culturen leren kennen? Dat kan bij Verpleegkunde! Tijdens je studie zijn er volop mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Denk bijvoorbeeld aan stage lopen in Duitsland, Tanzania of Indonesië.

International Placement Desk

De International Placement Desk is het centrale loket voor studenten van Gezondheidsstudies en Verpleegkunde die voor hun stage of scriptie naar het buitenland willen.

Stage in het buitenland

Wij hebben stageplekken in o.a. Duitsland, Noorwegen, Tanzania en Indonesië. Voor een stage in een Europees land kun je een Erasmus+ beurs aanvragen. Hier vind je meer informatie over de Erasmus+ beurs.

Benieuwd naar de ervaring van studenten? Lees de ervaring van Kaylee, zij liep stage in Oldenburg, Duitsland.

Onderzoek in het buitenland

De opleiding Verpleegkunde sluit je af met een afstudeeronderzoek dat aansluit op een onderzoeksvraag uit de praktijk. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit onderzoek in het buitenland uit te voeren. In overleg met je studieloopbaanbegeleider bespreek je wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Internationale minors

Er zijn verschillende minors die zich richten op een onderwerp dat internationaal van belang is. Zo is er bijvoorbeeld de minor International Aid and Development, die studenten voorbereidt op het werk in ontwikkelingslanden, met name landen in crisissituaties. De minor is toegankelijk voor studenten van verschillende opleidingen en wordt in het Engels aangeboden.

Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden. Je kunt een aanvraag doen om tijdens je minorperiode een tijdje in het buitenland te studeren. Je kunt daar zelf een voorstel voor doen of je kunt kiezen uit het aanbod van de Hanzehogeschool.

International Programme

Alle studenten Verpleegkunde zijn verplicht om in studiejaar twee een internationaal programma van een of twee weken te volgen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande video. 

International Programme - School of Nursing

Academie voor Verpleegkunde - snapshot IP Video.png