'De sfeer op school voelt als één grote huiskamer'

  • Student aan het woord
Academie voor Verpleegkunde - verhalen van studenten - Hannah

Hannah Bunder is derdejaarsstudent en koos voor HBO-V in Groningen vanwege de gezellige en veilige sfeer op het Wiebenga.

Meer weten over deze opleiding? Kom naar de Open Dag of vraag een brochure aan

‘Ik wist al snel dat ik Verpleegkunde (HBO-V) wilde gaan studeren. De vraag was alleen nog waar. Om mij te oriënteren ben ik op verschillende open dagen geweest bij hogescholen in het noorden. Op veel hogescholen heb je veel verschillende opleidingen op één locatie. Bij de Hanzehogeschool vind je vaak eenzelfde doelgroep op één locatie, zoals bij mij op het Wiebenga alleen Gezondheidsstudies zitten. Dit trok mij erg aan. Daarnaast viel de gezellige en veilige sfeer bij de Hanzehogeschool mij direct op. Vanaf dat moment wist ik dat ik hier mijn opleiding wilde volgen.

De stad was tevens een belangrijke factor in mijn studiekeuze. Je studententijd gaat tenslotte niet alleen om studeren. Groningen heeft zoveel te bieden; van studentenverenigingen tot een mooie binnenstad en een te gek uitgaansleven!

De studie Verpleegkunde bevalt erg goed. Je doet veel kennis op van verschillende aspecten van de zorg, zoals communicatie en het maken van verpleegplannen. Het onderwijs is overzichtelijk en doelgericht. De sfeer op school voelt als één grote huiskamer. Bovendien voel ik mij hier erg veilig omdat de school niet heel groot is waardoor ik best veel mensen ken.

Het leukste aan mijn studie zijn de vele mogelijkheden die het met zich meebrengt. Zo heb ik een half jaar in Oldenburg mogen wonen, kun je actief zijn bij de studievereniging (S.V. Cura) en kun je extra vakken volgen. Wat ik minder leuk vind is de grote hoeveelheid reflecties die we moeten schrijven.

Na het afronden van de opleiding Verpleegkunde wil ik graag obstetrieverpleegkundige worden. In dat werkveld werk je met zwangeren, barenden en pasgeborenen. Je mag dan deel uit maken van één van de belangrijkste momenten in iemands leven en ondersteunen waar nodig.

Naast mijn studie werk ik als student-assistent voor het studentenwelzijn. Wij streven ernaar dat elke student zich gezien voelt en benadrukken hoe belangrijk de mentale gezondheid van studenten is. Daarnaast organiseer ik met medestudenten en docenten de IP-weken. Tijdens deze weken komen docenten van over de hele wereld (zoals Indonesië en Australië) college geven over onderwerpen uit de gezondheidszorg. Ik help ook mee met open dagen, omdat ik iedereen de studententijd en studie zou gunnen die de Hanzehogeschool te bieden heeft.

Weet je nog niet zeker wat je wilt studeren? Dan raad ik je aan om een opleiding te kiezen dat je opleid tot iets dat je ook als vrijwilligerswerk zou willen doen. Dat betekent namelijk dat je het écht leuk vindt.’