'Ik wil graag dat mensen zich gezien voelen'

  • Student aan het woord
Academie voor Verpleegkunde - verhalen van studenten - Ilse

Ilse de Kok is vierdejaarsstudent en koos ervoor om Verpleegkunde te studeren in Groningen vanwege het bruisende studentenleven in de stad.

‘Vroeger wilde ik graag kraamverzorgster worden, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de richting  verpleegkunde te volgen in verband met de uitdaging en diversiteit van het werkveld. Ik vind het menselijke contact erg fijn en wil graag dat mensen zich gezien voelen. In het verpleegkundig beroep staat dit dan voor mij ook erg op de voorgrond.

Voor de studie hbo-verpleegkunde heb ik mbo-verpleegkunde gedaan. Ik was nog niet klaar met studeren na mijn mbo-opleiding en wilde graag hbo-v gaan doen. Door de open dagen te bezoeken en de site te bekijken werd ik overtuigd om de studie bij de Hanzehogeschool Groningen te gaan doen.

Studeren aan de Hanzehogeschool was een bewuste keuze. De stad waar ik studeer vind ik belangrijk. Groningen is echt een studentenstad waar veel te beleven is. Dit vond ik een pluspunt en een uitdaging om hier te gaan studeren.

De studie bevalt mij erg goed. Het leukste vond ik de minor Critical Care die ik gevolgd heb in mijn derde jaar. Tijdens de minor Critical Care ga je leren hoe je een patiënt kan beoordelen die in kritieke toestand is. Dit doe je onder andere tijdens de praktijklessen. Bij een levensechte pop, die kan ademen, praten en vitale functies laat zien, ga je door middel van de ABCDE-techniek de patiënt van top tot teen beoordelen en behandelen. Ik vond het erg leuk de techniek die ik tijdens de theorie had geleerd in de praktijk toe te passen. Deze minor was daarna ook goed te gebruiken in het werkveld. Ik heb hier ontzettend veel van geleerd en ben er achter gekomen dat ik klinisch redeneren heel leuk vind om te doen. Het minst leuke vind ik het schrijven van mijn scriptie, maar dit komt vooral omdat ik liever praktisch bezig ben en de scriptie erg theoretisch is.

Het onderwijs is prima en de sfeer op school is goed en ontspannen. Ik doe momenteel een bestuursjaar bij Cura, de studievereniging van Verpleegkunde. Ik vervul de rol van secretaris en heb hierdoor erg veel geleerd. Als je de ambitie hebt om een bestuursjaar te gaan doen, zou ik dat zeker aanraden!

Als je aan het kijken bent welke studie je wilt gaan doen, raad ik je aan om echt te doen wat je zelf leuk vindt. Als je doet wat anderen van je verwachten, wordt de studie alleen maar zwaarder.’